To je to što me zanima!

Da pije alkohol na početku trudnoće priznalo 81% žena

Koliko je opasan alkohol u prvim mjesecima trudnoće pokazuju činjenice da se radi njega djeca rađaju prerano, pothranjena, ali i da uzrokuje smetnje u ranoj dobi
Vidi originalni članak

Kod žena koje piju tijekom trudnoće rizik od preranog rođenja djeteta povećava se za tri puta, pokazala je studija objavljena u časopisu BMC Pregnancy and Childbirth na 60.000 majki. Izloženost maternice alkoholu također povećava izgleda da se novorođenče rodi pothranjeno, što može uzrokovati smrt ubrzo nakon rođenja, piše Daily Mail. Da je u prvim tjednima trudnoće pilo alkohol priznalo je 81 posto žena, a anketa je pokazala da je opijanje povezano i s neplaniranom trudnoćom.

Istraživači su izvijestili i o tri slučaja fetalnog alkoholnog sindroma, stanje koje u maternici uzrokuje niz problema - od abnormalnosti lica, usporavanja rasta do teškoća u učenju i hiperaktivnosti.

Nacionalni institut za zdravlje i kliničku izvrsnost savjetuje ženama da izbjegavaju alkohol u prva tri mjeseca trudnoće dok neki liječnici pozivaju buduće majke da se potpuno suzdrže od alkohola.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare