To je to što me zanima!

Danas palimo četvrtu adventsku svijeću - evo koje joj je značenje

Adventski vijenac simbol je vječnosti i božjeg savršenstva, a svaka svijeća koju palimo tijekom četiri nedjelje adventa nosi određeno značenje i simboliku
Vidi originalni članak

Dok prva svijeća simbolizira nadu i iščekivanje, drugu palimo kako bismo promišljali o miru. Paljenjem treće svijeće na adventskom vijencu slavimo radost i veselje, a današnja je svijeća anđela koja u naše živote donosi ljubav.

POGLEDAJTE VIDEO: Adventski vijenac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema tradiciji, svaka sitnica povezana s adventskim vijencem puna je poveznica sa Isusom čije rođenje slavimo na Božić.

Tako svjetlo četiri svijeće, među ostalim simbolizira Svjetlo Kristovo, dok je crvena boja svijeća simbol njegova mučeništva. Bijele svijeće simboliziraju pobjedu i uskrsnuće, dok ljubičasta podsjeća na pokoru.

BLAGDANSKA INSPIRACIJA Ideje kako napraviti adventski vijenac: Moderni na pladnju, klasični ukrašen češerima...

Važan je redoslijed kojim palimo svijeće, a svaka od njih poziva na duhovnu preobrazbu i promišljanje o putu od postepene pobjede Svjetlosti nad tamom i srećom zbog skorašnjeg Isusova dolaska.

Zadnja, četvrta svijeća, još se naziva i Anđeoska podsjećajući na one koji su prvi objavili Kristovo rođenje cijelom svijetu. Ona je i simbol ljubavi.

RAZDOBLJE DOŠAŠĆA Nekoć je adventski vijenac imao 24 svijeće - evo što danas znače

Nada, mir, radost i ljubav - to su četiri svijeće na vijencu, ali i četiri važna aspekta našeg postojanja o kojima bismo trebali razmišljati češće nego u nekoliko tjedana pripreme za Božić.

PREDIVNO, A JEFTINO 10 ideja za adventski vijenac od starog šala - vrlo je lagano

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Croatia will not forget 24.12.2023.

    Danas je upaljena 4adventska svijeća uz glazbu našeg Thompsona i i sav glas cila obitelj je glasno uzviknula pozdrav !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare