To je to što me zanima!

Danas za doručak Aromatični cupcakes, a ručak iz srca mora

Osvježite jelovnik fantastično aromatičnim lisnatim cupcakesima. Lisnato tijesto u kalupu za muffine jednostavno napunite nadjevom i pecite u pećnici
Vidi originalni članak

Aromatični cupcakes

45 min/srednje zahtjevno/4 osobe

Sastojci: 250 g Podravka zamrznutog Lisnatog tijesta, 2 jaja, 100 ml slatkog vrhnja, 60 g sušene rajčice iz ulja, 40 g SMS zelenih otkoštenih maslina, 100 g ricotte, 50 g pršuta (ploške), 1 žlica narezanog bosiljka

Priprema:

Tijesto tanko razvaljajte (44x33cm) i narežite na 12 kvadrata (11x11 cm). Tijesto rasporedite u kalupe za muffine. Jaja i slatko vrhnje razmutite. Dodajte narezanu sušenu rajčicu, na ploškice narezane masline, natrgani sir, narezani pršut i bosiljak. Pripremljenu smjesu rasporedite u lisnato tijesto. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta. Poslužite tople ili hladne.

Savjet: Ako želite dobiti intenzivniji okus dodajte 1 žličicu Vegeta bilje Mediterana mix. 

Iz srca mora 

35 min/srednje zahtjevno/za 4 osobe

Sastojci: 4 žlice SMS Ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 80 g luka, 2 češnja češnjaka, 1 Podravka Pelat (800 g), 100 ml bijelog vina, 2 žličice šećera, 200 g očišćenih lignji, 200 g očišćenih repova račića (ili gambera), 200 g očišćenih dagnji (smrznutih), 1 žlica nasjeckanog bosiljka, 300 g Podravka Tjestenine (Spaghetti), 1 žlica Vegete

Priprema: 

Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte češnjak, zdrobljene pelate, vino, šećer, jednu žlicu Vegete i pirjajte oko 10 minuta. Umiješajte lignje narezane na kolutiće, račiće i dagnje pa nastavite pirjati još 10-15 minuta. 

Pripremljenim umakom prelijte kuhanu tjesteninu, pospite narezanim bosiljkom i poslužite. 

Savjet: Ako želite da vam se tjestenina bolje sjedini s umakom, umiješajte je u umak prije kraja kuhanja, a zajedno s tjesteninom dodajte i malo tekućine u kojoj se kuhala. 

Savjet nutricioniste Katarine Pentek, dip.inž.preh.teh.Nutricionist

Nakon aromatičnog doručka s rajčicama, maslinama, ricottom i pršutom nastavljamo s mediteranskim okusima i s ručkom od morskih plodova. Zahvaljujući niskom sadržaju masti i relativno visokom udjelu proteina, morski će plodovi utažiti glad i osigurati dovoljno hranjivih tvari nužnih za optimalno funkcioniranje organizma, bez suvišnih kalorija. 

Obiluju mineralima (cink, selen, fosfor, željezo), omega-3 masnim kiselinama koje pružaju pozitivne učinke na zdravlje srca. Samo jedna porcija morskih plodova tjedno će značajno poboljšati vaše zdravlje, a rizik od srčanog udara će smanjiti za čak 50 %. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare