To je to što me zanima!

Deprimirani ste? Ništa čudno, danas je najgori dan u godini

Manjak dnevne svjetlosti, loši vremenski uvjeti, odustajanje od novogodišnjih odluka i iščekivanje ljeta danas više nego ijedan drugi dan u godini kvare raspoloženje
Vidi originalni članak

Velike su šanse da se danas osjećate mrzovoljno, loše i pospano, tvrde britanski znanstvenici koji su otkrili da je treći ponedjeljak u godini i službeno najdepresivniji dan. 

Razloga za tugu je više, a njezin okidač su manjak motivacije, loša financijska situacija i nepovoljni vremenski uvjeti popraćeni malom količinom dnevne svjetlosti, piše Daily Mail.

Psiholog Cliff Arnall matematičkim je modelom izračunao da je danas najdepresivniji dan u godini zbog novčanog duga koji nas prati od blagdana, dugog perioda do ljeta i odustajanja od novogodišnjih odluka. Svoju teoriju bazira i na tzv. "efektu hibernacije", vremenu u godini u kojem je najvjerojatnije da se osjećamo umorno, premalo vježbamo, puno vremena boravimo u zatvorenim prostorijama i jedemo nezdravu hranu.

Ipak, dobra je vijest da ćemo se već sutra osjećati bolje, ali i da se današnje neraspoloženje može umanjiti nekim trikovima. Ono što možete učiniti je sjesti pored prozora kako bi "upili" što više dnevne svjetlosti, organizirati druženje s dragim prijateljima i planirati lijepe stvari u budućnosti, savjetuju psiholozi.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • ivanfilip 21.01.2013.

    Nemre dan biti deprimiran!! Valjda su ljudi ponedjeljkom depresivniji no inače!?

  • grah.i.kobasice 21.01.2013.

    pa meni je najbolji dan u godini, sve ovisi o čovjeku ! :D

  • philip 21.01.2013.

    ma kakav najgori,,najboljiiiii!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare