To je to što me zanima!

Destinatio Tokyo: Japanska gastro oaza u srcu Zagreba

Antonio Jerković i Shin Ayukawa otvorili su prodavaonicu Destinatio Tokyo u kojoj Hrvatima nude japansku hranu, a Japancima najbolje hrvatske suvenire
Vidi originalni članak

Iako je jedan od samo stotinu stručnjaka na svijetu za investicijsko bankarstvo država te je upravljao financijama Amerike i Japana, Shin Ayukawa (32) iz Tokia, odlučio je nakon sedam godina ostaviti taj stresan posao te se doseliti u Hrvatsku. Na nagovor prijatelja Antonija Jerkovića (43) kojeg je upoznao u New Yorku, prije sedam godina došao je na godišnji odmor na Jadran i odmah se zaljubio. Prije dvije godine doselio se u Zagreb te je s Antonijem počeo birokratsku borbu za otvaranje prodavaonice japanskim proizvodima i prije tri tjedna Antonio i Shin napokon su otvorili njezina vrata. 

- Nedostajale su mi namirnice iz Japana, kao i mnogim Japancima koji ovdje žive, pa sam se odlučio za trgovinu. Japanci u Zagrebu su oduševljeni što napokon mogu kupiti autentične proizvode - kaže Shin kojem najteže pada učenje hrvatskoj jezika. U tome mu pomaže i poslovni partner Antonio, rodom iz doline Neretve, koji je posljednjih pet godina živio u Tokiju. Zavolio je japansku hranu i kulturu pa želi, kako ističe, to približiti Zagrepčanima. 

- Moram priznati da sam natto, tradicionalno japansko jelo za doručak od fermentirane soje, naručio više zbog sebe pa sam se iznenadio koliko se kupuje. Niskokalorična tjestenina shirataki, japansko pivo te sladoledi od zelenog čaja, crvenog graha i crnog sezama omiljeni su među Hrvatima - kaže Jerković koji svakog posjetitelja prodavaonice ponudi japanskim čajem kao što je matcha, fini prah zelenog čaja. Želja mu je približiti Japan i sve njegove specifičnosti te ostvariti kulturološku razmjenu. Zato se trudi da Destinatio Tokyo zaživi i kao prostor za kulturne događaje i mjesto održavanja japanskih običaja.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mustafa Aga 05.07.2014.

    Imam nekoliko japanskih restorana u blizini svoje kuce...Probao...Nista narocito...Nije to za nas Balkance...

  • Grizem nokte 04.07.2014.

    Najbolja radioaktivna hrana u ponudi he he he

Komentiraj...
Vidi sve komentare