To je to što me zanima!

Dinamo pobijedio Rijeku, kapetan Ademi se oprostio nakon 13 godina

Dinamo je od prve minute uspostavio dominaciju na terenu. Odmah u prvoj minuti je zaprijetio, a tko drugi nego Ademi
Vidi originalni članak

Iako su Rijekini HNL rezultati u 2023. godini odlični, a Dinamo prije ovog dvoboja nije znao za pobjedu 3 utakmice u nizu, na kraju su prvaci suvereno osvojili 3 boda i u stilu se oprostili od svog dugodišnjeg kapetana. 

Prije same utakmice, održan je prigodni program u kojem se Dinamo zahvalio svom kapetanu na 13 godina službe, tijekom kojih je Arijan Ademi skupio 373 nastupa, od čega čak 104 u europskim natjecanjima, po čemu je rekorder kluba. A po ukupnom broju nastupa je ispred njega ostao samo Dražen Ladić s nedostižnih 468 nastupa za Dinamo.  

Međutim, ono što će ostati upisano zlatnim slovima pored imena Arijan Ademi su 21 osvojen trofej (11 titula prvaka, 6 kupova i 4 superkupa) te igranje u skupinama europskih natjecanja u svakoj svojoj sezoni u Dinamu (5 puta Liga Prvaka i 6 puta Europska Liga – podsjetimo, dvije sezone je propustio jer je bio suspendiran zbog optužbi za doping). 

Što se tiče same utakmice, Dinamo je od prve minute uspostavio dominaciju na terenu. Odmah u prvoj minuti je zaprijetio, a tko drugi nego Ademi. Nažalost, u 20. minuti se ozlijedio Bruno Petković, a zamijenio ga je Josip Drmić. Nedugo nakon ulaska je baš Drmić ušao u odlično šansu i zatresao gredu. 

Do kraja poluvremena je još jednom pokušao Ademi, ali na odmor se otišlo rezultatom 0-0. 

U drugom poluvremenu je Rijeka zaprijetila preko Matije Frigana, no ubrzo je opet Dinamo preuzeo konce igre u svoje ruke. U 58. minuti opet se trese okvir Rijekinog gola, ovaj put je Ristovski pogodio stativu nakon voleja s 15 metara. No 9 minuta kasnije je bio precizniji Stefan Ristovski, te je zabio za 1-0 nakon što je korner izveo Martin Baturina. 

Malo je Dinamo nakon gola spustio nogu s gasa, pa je i Rijeka došla do zraka. Skoro su i izjednačili u 81. minuti, kada je Veldin Hodža pogodio stativu. Nakon toga uzvraća Dinamo preko Drmića, koji također trese stativu, no dosuđeno je ipak zaleđe u toj akciji. 

U 84. minuti uz gromoglasan pljesak i pjesmu iz igre izlazi Ademi, zamijenio ga je mladi Gabrijel Rukavina, no sve su oči uprte u kapetana i cijeli stadion je na nogama da oda počast svom kapetanu. Vrlo emotivan trenutak za sve navijače Dinama. 

Do kraja utakmice nismo vidjeli neke izrazite šanse i Dinamo je upisao zasluženu pobjedu, čime je opet odmakao na 9 bodova razlike ispred drugoplasiranog Hajduka.

Idi na 24sata