To je to što me zanima!

Djeca mlađa od pet godina trebaju nadzor na internetu

Psiholozi upozoravaju da je puštanje djeteta na internet bez njihova nadzora jednako kao da ga ostavite samog u trgovačkom centru nekoliko sati da se snađe
Vidi originalni članak

Gotovo tri četvrtine djece mlađe od pet godina koriste internet svaki dan, a većina to radi bez roditeljskog nadzora, otkriva britanska studija. Iako većina posjećuje stranice prilagođene upravo za njih, alarmantno je koliko roditelja nema nadzor nad djecom, ostavljajući ih na milost i nemilost pedofilima. Istraživači upozoravaju da previše vremena provedenog na internetu u toj dobi ima utjecaja na razvoj mozga, što se kasnije može odraziti na vještine čitanja i pisanja.

- Puštanje djeteta na internet bez nadzora je kao da ga ostavite samog u trgovačkom centru nekoliko sati. Roditelji ne shvaćaju da oni imaju odgovornost da pripreme dijete za online svijet onoliko koliko i za stvarni svijet - upozorava psihologinja Tanya Byron.

Da razumiju pitanje sigurnosti na internetu, vjeruje 88 posto roditelja, a 95  posto njih tvrdi da dobro poznaje mogućnosti mreže.


Idi na 24sata

Komentari 8

  • makarka 21.03.2011.

    opcenito o djeci,knjige,ovakva istrazivanja itd.pisu ljudi koji nemaju dicu...najdraze mi je bilo u trudnoci citat kako se pripremit za porod,itd.da bi upisala u google autora i izbacilo njezinu bio da bi procitala nikad se nije udala,nikad nije imala dicu,blabal...al glavno da je receno duboko disi...kad te drip opali ko mene 7 uri,nemozes normalno otvorit oci,a kamoli prodisat trud....

  • IveIvic 05.03.2011.

    aahahahahahahahaahahah samo to iiiiaaahhahahaaiahaiahai a glupih psihologa

  • brač27 05.03.2011.

    ma vidi se da nemate djecu!!!! moje dijete od 2,5 godina ide samo na youtube i gleda crtiće, i svakim danom je sve vise ovisnije o internetu-sto je grozno!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare