To je to što me zanima!

'Djeca su mi otišla i žive svoje živote, a moj brak se raspada'

Ponekad se ljudi ne pripreme da će djeca jednog dana zaživjeti svoje živote i otići od kuće, pa im život i veza zapada u krizu. Majkama je teže jer su navezanije na djecu...
Vidi originalni članak

Dragi Mevludine, 

život mi je izgubio smisao. Djeca su otišla i žive svoje živote, a moj se brak raspada. Strašno sam tužna i usamljena. Zanima me hoću li se razvesti ili živjeti sama? Hoću li tada biti sretnija? Zahvaljujem na odgovoru od srca.

šifra: tatavica 

Odgovor: 

Elokventni ste, otvoreni, maštoviti, volite sanjariti i zapravo ste vedrog duha. U zadnje vrijeme ste zbog ove neizvjesne i teške situacije izgubili volju i postali tužniji pa čak upali i u jednu vrstu depresije i melankolije. Imate dvoje odrasle djece koja žive dostojanstven i dobar život. No vi i suprug nikako ne funkcionirate. On je hladan u svakom smislu, nezainteresiran za sve. Uvijek je sebi najviše ugađao, a drugima kako se snađu. Više ne želi nikakve obaveze, no on je doduše oduvijek i bio takav. Napetost je stalno prisutna, kao i svađe, što vas sve više pogađa. Teško ćete izaći na kraj s njim jer on želi i dalje po svome, baš kao i do sada. Pokušajte s njim otvoreno i iskreno razgovarati kako biste oboje ispravili svoje mane i korigirali odnos. No ako ne uspijete u tome, što je vrlo vjerojatno, onda razgovarajte s djecom i dajte prijedlog za razvodom. Trebali biste potražiti i pomoć psihijatra ili psihologa, jer ovo vas previše opterećuje, a nakon terapije biste ipak bili smireniji. Za godinu i pol dana vidim da ćete riješiti većinu svojih problema. Nemojte se previše opterećivati.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare