To je to što me zanima!

Djevojke su neodgovornije od dječaka tijekom prvog seksa

Iako se dječaci tinejdžeri najčešće prozivaju zbog nepromišljenog ponašanja, istraživanje je pokazalo kako će djevojke prije od njih pristupiti seksu bez zaštite
Vidi originalni članak

Adolescentice će u 30 posto slučajeva odustati od kontracepcije prilikom prvog spolnog odnosa, pokazalo je američko istraživanje Udruženja za javno zdravstvo provedeno na 5000 tinejdžera u rasponu od 11 do 19 godina. Iako je tvrdnja da su dečki neoprezniji u seksu s time opovrgnuta, jedna od voditelja studije Laura Linberg, smatra kako ponašanje djevojaka uvelike ovisi o ponašanju muškog partnera. 

Djevojke se rjeđe od dečkiju žele upustiti u prvi spolni odnos i lošije su u zagovaranju zaštite, pa muški nagovor ima puno utjecaja na otkrivene podatke, objasnila je. Još uvijek prevladava mišljenje kako je kupovina i nošenje kondoma muški "posao". Od zaštite koju koriste, prevladavaju kondomi, i to u 80 posto slučajeva.  

Istražuje se i pretpostavka u kojoj se mjeri nekorištenje zaštite povezuje s povjerenjem u partnera, a rezultati će biti objavljeni početkom sljedeće godine. Iako se utvrdilo da su djevojke neoprezne kada se radi o seksualnom ponašanju, dječaci još uvijek prednjače u korištenju alkohola i duhana. Što je tinejdžeri stariji pri stupanju u spolne odnose, vjerojatnije je da će koristiti zaštitu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare