To je to što me zanima!

Dobar i loš plesač razlikuju se u kretanju glave i desne noge

Umijeće plesanja: Žene će atraktivnijim ocijeniti muškarce koji na plesnom podiju rade veće pokrete s desnom nogom i vratom, te zakreću lijevo rame i zglobove
Vidi originalni članak

Muškarci koji imaju veliki problema s plesom sada imaju dobru pomoć kako poboljšati svoje pokrete, tvrde znanstvenici s britanskog Sveučilišta Northumbria. Oni su koristili 3D kamere kako bi snimili muškarce u dobi od 18 do 35 godina dok plešu. Potom su muškarce pretvorili u računalne modele kako bi se lakše fokusirali na same pokrete i dali ženama da ocijene koliko dobro plešu, piše Daily Mail.

Otkrili su da serija specifičnih pokreta određenih dijelova tijela, uključujući vrat, trup, ručne zglobove, lijevo rame i desno koljeno čine dobrog plesača koji ženama izgleda privlačno. Također, znanstvenici tvrde da će žene, jednako kao i muškarci, na temelju plesa zaključiti koji partner bi im odgovarao i u krevetu.

Ključni pokreti kojima se ističu dobri plesači su veći pokreti glavom te kretnje suprotnih dijelova tijela - desnog koljena i lijevog ramena, kao i češće okretanje ručnih zglobova, zaključili su istraživači.

Pogledajte kako izgleda loš, a kako dobar ples muškarca po prosudbi žena:

Idi na 24sata

Komentari 52

  • MinnieL 19.03.2014.

    Uvijek sam momke privlačila jer sam znala plesat, jednostavno sam se isticala po tome od ostalih u klubu, još kad bi mi se neki muškarac pridružio sa istim sposobnostima mojoj sreći ne bi bilo kraja, al to je bilo jaaako rijetko.. Inače obožavam zatvorit oči, i osjetit glazbu dušom i tijelom :) Mislim da to moraš imat u sebi.

  • cat_123 17.03.2014.

    dečki, odradite moonwalk i još par MJ pokreta i uspjeh vam je zagarantiran ;)

  • ellllla 17.03.2014.

    "na plesnom podiju rade veće pokrete s desnom nogom i vratom, te zakreću lijevo rame i zglobove" .. zakaj mi ovo smiješno ?? :))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare