To je to što me zanima!

Dobra plaća postala jedan od najvažnijih kriterija za partnera

Žene traže muškarca koji zarađuje više od njih je tako žele izbjeći potencijalni stres i sukob koji bi mogao proizaći iz velike razlike u plaćama, pokazalo je istraživanje
Vidi originalni članak

Žene traže zgodnog muškarca sa smislom za humor, ali to ništa ne znači ako njegov bankovni račun nije dobro popunjen, pokazalo je istraživanje na Institutu za ekonomiju u Kölnu. Kako žene sve češće dobivaju bolja radna mjesta, one su u potrazi za muškarcima koji imaju dobru plaću pa im novac postaje jedan od najvažnijih kriterija za odabir partnera, piše Daily Mail. Žene to objašnjavaju željom da izbjegnu stres i mogući sukob zbog velike razlike u plaćama. Rezultati su pokazali da je broj kućanstava u kojima netko zarađuje puno više od ostalih drastično smanjen u posljednjih deset godina. U isto vrijeme broj parova s dvije prosječne ili visoke plaće se povećao sa 27,9 na 30,5 posto.

Slične je rezultate pokazala ranija britanska studija u kojoj je većina žena rekla da će radije oženiti muškarca koji zarađuje više od njih. Nijedna žena nije rekla da se želi udati za onoga koji zarađuje manje, ali 64 posto je reklo da je teško pronaći onog koji zarađuje više.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • maxich 12.04.2011.

    glupost. takve uglavnom žele živjeti na tuđi račun. najprije na račun svojih staraca, poslije na račun svog muža. nikad od tih žena i odgovornih odraslih osoba. poslije je muškarac kriv ako još ne financira i svaku bubu koje se ona sjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare