To je to što me zanima!

Dodatak ribljeg ulja u prehrani može povećati broj spermija

Otkriveno je da muškarci koji su uzimali dodatak ribljeg ulja u prehrani koji sadrže omega-3 masne kiseline, imali testise veće za 1,5 milimetara te se u prosjeku izbacivali više sperme
Vidi originalni članak

Riblje ulje i omega-3 masne kiseline mogle bi pozitivno utjecati na veličinu testisa i broj spermatozoida. Sveučilište u Danskoj provelo je istraživanje na 1679 mladića, koji su odgovarali na pitanja o prehrani. 

Ako se netko smatrao redovitim korisnikom dodatka ribljeg ulja, pokazalo se da su proizveli milijune spermija više u prosječnoj ejakulaciji.

Otkriveno je da muškarci koji su uzimali dodatak ribljeg ulja u prehrani koji sadrži omega-3 masne kiseline, imali testise veće za 1,5 milimetara te su u prosjeku izbacivali 0,64 mililitara više sperme. 

Veći testisi i veća količina sperme povezani su s višom razinom testosterona i boljom plodnošću, iako studija nije testirala koliko su plodni muškarci, piše Daily Mail. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • DANIJEL 🐶 19.01.2020.

    Sva riba svijeta osim možda iz kontroliranog uzgoja je PUNA PLASTIKE koja dokazano uzrokuje NEPLODNOST tako da reklamirat riblje ulje kao pomoć kod plodnosti je pucanj u prazno. Uopče nebih nikome savjetovao jesti ribu, nikakvu, sve nutrijente koji postoje u njoj možete dobiti iz bućinog imaslinovog ulja+orašastih plodova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare