To je to što me zanima!

Dok jedete masno pijte grejp - za petinu se manje deblja

Pektini iz grejpa smanjuju apsorpciju masnoća iz hrane pa je tijelo odmah izbacuje zbog čega se uz sok od grejpa za oko 20 posto manje udebljamo, otkriva studija
Vidi originalni članak

Sok od grejpa već se dugo navodi kao saveznik vitke linije, a nova studija Sveučilišta Kalifornija pokazuje da grejp ne pomaže samo u mršavljenju, već i sprečava debljanje, piše Daily Mail.

Znanstvenici su utvrdili da je idealan način korištenja grejpa pijenje njegovog soka dok jedemo masnu hranu - poput one pržene. Tada aktivni sastojci poput pektina, limonida i fenola smanjuju apsorpciju masnoća, pa je njihovo taloženja smanjeno.

U studiji su ispitanici podijeljeni u dvije skupine, od kojih su jedni dobivali sok od grejpa uz obroke, a drugi vodu. Jeli su iste količine, a nakon tri mjeseca oni koji su pili grejp udebljali su se za oko 20 posto manje.

Osim toga, znanstvenici su utvrdili da oni imaju stabilnije i niže ukupne vrijednosti šećera u krvi, pa sok od grejpa služi i kao prevencija dijabetesa.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • mily 11.10.2014.

    volim grejp

  • _svašta_ 10.10.2014.

    da, ako to koriste poznati onda sigurno valja..loše provedena studija jer nisu mjerili gubitak sala, a ne gubitak težine gdje je izgubljena samo voda u prvih par dana..''This 'study' was funded by the California Grapefruit Growers Association''-'nuff said..treba napomenuti da može dovesti i do smrtnih slučajeva ako se uzima sa nekim lijekovima, posebno onima za snižavanje kolesterola

  • dan77 10.10.2014.

    tko je vidio piti grejp uz rostilj ili kada se skine nesto s raznja?! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare