To je to što me zanima!

Dokazali: Pušenje trave podiže rizik od tjeskobe te depresije

Ljudi koji redovito koriste kanabis imaju manjak dopamina u mozgu, hormona koji je zadužen za osjećaj ugode. Zato su obično negativniji i manje motivirani od drugih
Vidi originalni članak

Redovito pušenje kanabisa i njegovih derivata doista je okidač za tjeskobu, ali i nastanak depresije, utvrdili su američki znanstvenici iz nacionalnog Instituta za zlouporabu droga u novoj studiji. Oni su otkrili da marihuana postupno vodi do stanja letargije, u kojem mozak korisnika ne reagira više normalno na hormon ugode dopamin, koji se prirodno stvara u mozgu, piše Daily Mail.

Zbog toga je njima za zadovoljstvo potrebna doza THC-a iz marihuane, koja ima slično djelovanje poput prirodnog dopamina. Rezultat je apatično ponašanje - u kojem je pojedincu sve manje stalo do svakodnevnih aktivnosti i teže pronalazi ugodu u onom što radi.

Otkrijte dugoročne posljedice redovitog korištenja kanabisa u videu:

Promjene u mozgu korisnika kanabisa dokazuju magnetske snimke i analiza količine dopamina u mozgu, a povezuju ovisnost o toj supstanci s većim rizikom od depresije, manjkom motivacije i općenito lošim raspoloženjem.

- Dopamin je zadužen za to da našem mozgu kaže da će se nešto zabavno i dobro dogoditi, bilo da je to seks, dobra hrana, uživanje u glazbi ili druženju - ističe voditeljica studije, psihijatrica dr. Nora Volkow.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • edizg 17.07.2014.

    to mozda GMO marihuana...od nase drage Holice...

  • KristianOrtoljo 16.07.2014.

    pa sta sad

  • Budimo dobri 16.07.2014.

    Te trave su toliko zdrave da se međusobno konzumenti toliko vole da jedni druge šalju u raj :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare