Doručak na francuski način
15 minuta/jednostavno/ za 4 osobe
Sastojci: 1 Dolcela Croissant s kremom okusa vanilije, 400 g svježeg voća, 6 žlica tučenog Šlaga 5+Dolcela
Za posluživanje: 80 g Džema od brusnice Podravka, 4 šalice kave
Priprema:
Svježe voće operite, očistite i narežite na manje dijelove prema vlastitom ukusu. Šlag 5+ tucite do željene čvrstoće, ohladite, odgrabite žlicom pa ga stavite u pripremljenu kavu. Uz nezaobilazne tople kroasane poslužite džem od brusnice, svježe voće i kavu sa šlagom.
Savjet: Po želji kroasan možete lagano zagrijati u mikrovalnoj pećnici.
Istarska čarolija
25 minuta/jednostavno/za 4 osobe
Sastojci: 4 žlice SMS maslinovog ulja, 2 EVA Tuna salate Mediterana (2x115g), 2 češnja češnjaka, 6 jaja, 100-200 ml slatkog vrhnja, 80 g naribanog parmezana, sol, papar, 120 g rikule
Priprema:
Izmiješajte jaja, vrhnje, nasjeckani češnjak i parmezan. Posolite i popaprite. Na zagrijanu 1 žlicu ulja u tavicu (oko 22 cm) stavite 1/4 smjese jaja i vrhnja. Pecite nekoliko minuta dok smjesa nije zapečena. Na polovicu pečene fritaje rasporedite 1/4 ukupne smjese EVA Tuna Mediterana i preklopite drugom polovicom fritaje. Isti postupak ponovite i za preostale 3 fritaje.
Poslužite toplo s rikulom i naribanim parmezanom. Ovu istarsku čaroliju možete staviti između dvije kriške punozrnatog kruha, vrlo je praktično, a okus je i dalje jedinstven.
Savjet: Ako želite fritaju peći s jedne strane, posudu možete prekriti poklopcem tako para zgrušava jaja odozgo.
Savjet nutricioniste:
Topli kroasan s vanilijom, svježe voće i kava sa šlagom prava su pozivnica za dobar početak dana. Stoga za ovaj doručak odvojite dovoljno vremena kako biste uživali u svakom zalogaju. Za međuobrok preporučamo jogurt i nekoliko badema, a za ručak uživajte u mirisima i okusima Istre.
Eva salata mediterana osim kvalitetne tune i maslinovog ulja koji su izvor visokovrijednih proteina, nezasićenih masnih kiselina, sadrži mahunarke koje su izvrstan izvor B vitamina, složenih ugljikohidrata, dijetalnih vlakana te proteina koji se smatraju najkvalitetnijim izvorom proteina u biljnom svijetu.