To je to što me zanima!

Dosada je dobra: Djeci ne mora svaki dan ljeti biti organiziran

Iskoristite ljeto da se više družite, ali i pregršt besplatnih aktivnosti i sadržaja, poput radionica, igrališta, bazena. No imajte na umu i da je dosada dobra za razvoj kreativnosti
Vidi originalni članak

Kraj školske godine jedva se čeka, no onda neminovno nastupa “mamaa, dosadno mi je period”.

Prije nego što vam damo nekoliko ideja kako ih zabaviti, treba imati na umu da je i dosađivanje - poželjno. Pedagozi i psiholozi kažu kako je dosada idealna prilika da upotrijebe maštu i smisle nešto novo. Stručnjaci se slažu da im stalna aktivnost sputava maštu.

U drugom dijelu dana možete im pomoći. Za početak, ne gnjavite ih školom. Ni prošlom ni sljedećom godinom. Pustite ih da se opuste, odmore i skupe energiju za novu školsku godinu.

Za one koji ne idu na more, na raspolaganju su u većini gradova bazeni i riječna te jezerska kupališta. Važno je upozoriti djecu da se ne kupaju na mjestima koja nisu uređena. Mnoge dječje aktivnosti su tijekom ljeta besplatne - potražite u svom kvartu razne radionice, likovne, kazališne ili informatičke. Često neku zanimaciju nude i gradske knjižnice.

Provjerite nudi li se u vašem gradu besplatni sportski program za školarce. Iskoristite ljeto da se više družite. Rolajte se s djecom, vozite bicikl, posjetite ZOO ili muzej u vašem gradu, a vikende iskoristite za izlete u prirodu. Također, djeci će zabavan biti i odlazak na neki od brojnih festivala koji se ljeti odvijaju.

Ono što se plaća su uglavnom cjelodnevni ili poludnevni sportski kampovi, koji nude i obroke, ali dijete uvijek može iskoristiti blagodati praznih nogometnih i košarkaških terena. Najvažnije je osigurati djetetu dovoljno tekućine dok je vani, podsjetiti ga da imati kapu dok je na suncu te ga namazati kremom protiv sunca.     

Idi na 24sata

Komentari 5

  • peppito 22.06.2017.

    ne zna svatko uživati u dosadi, nema svatko talent za dosadu. to je umjetnost ! ne kaže se bez veze da je dosada majka filozofije. slažem se apsolutno.

  • Rafo 21.06.2017.

    Dosada je dobra i za odrasle, ne samo za djecu. Sretni su oni koji imaju vremena da im bude dosadno, bar nisu pod stresom.

  • Liverpool_YNWA 21.06.2017.

    meni kad je dosadno,uvijek napravim neko njesra..

Komentiraj...
Vidi sve komentare