To je to što me zanima!

Dosadne komarce otjerat će ulje timijana i limunski eukaliptus

Eterična ulja se ne stavljaju čista na kožu, nego uvijek razrijeđena u baznim uljima. Ako imate osjetljivu kožu, svakako se savjetujte s dermatologom oko korištenja
Vidi originalni članak

Dolaskom ljeta počinje borba s letećim insektima, a prvi na ljestvici malenih napasti su komarci. Od njihovih se uboda želimo zaštititi pod svaku cijenu, a kod kuće možete lako napraviti domaće mješavine od kojih će komarci bježati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odličan prirodni repelent je limunski eukaliptus, eterično ulje koje uz protuupalna i protugljivična svojstva odlično odbija insekte.

UŽIVAJTE U CVIJEĆU BEZ ZUJANJA Iskoristite prirodne repelente: Ove biljke će otjerati komarce, muhe i ostale insekte s balkona

Pomiješajte eukaliptus limunski i biljno ulje poput suncokretova ili kokosova u omjeru 1:10, pa njime u tankom sloju namažite kožu. Ulje bi trebalo odbijati komarce satima, no nije primjereno za korištenje na djeci mlađoj od tri godine.

Komarci zaziru i od mirisa timijana, a pripravak za obranu od njih kod kuće možete lako pripremiti. Za uljnu mješavinu dodajte 4 kapi ulja timijana na svaku žličicu baznog ulja, poput maslinova ili ulja jojobe. Za sprej pomiješajte 5 kapi ulja timijana sa 60 ml vode. Prije nego što njime našpricate kožu, dobro protresite bočicu. Uz to, lišće timijana možete spaliti, a miris će otjerati komarce iz vaše blizine.

TRIKOVI KOJI DJELUJU Kreće sezona 'krvopija': Recepti i top biljke koje tjeraju komarce

Lavanda također odbija komarce pa je možete rasporediti po domu ili samljeti cvijeće kako bi pustilo još jači miris. Na koži možete koristiti ulje lavande, razrijeđeno u baznom ulju koje vam je omiljeno, a idealno je ulje jojobe. Eterična ulja se ne stavljaju čista na kožu, nego uvijek razrijeđena u baznim uljima. Ako imate osjetljivu kožu, svakako se savjetujte s dermatologom oko korištenja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare