To je to što me zanima!

Draga Milana: Vezu nam je uništila njezina ljubomora

Djevojka me je mučila ljubomornim ispadima i pitanjima o mojoj prošlosti, a mene njezina nije zanimala. Priznala mi je da je bila s 11 muškaraca
Vidi originalni članak
Draga Milana,
imam 23 godine, bio sam godinu i pol s 22-godišnjom djevojkom. Nedavno smo prekinuli. Razlog je bio samo psihički zamor zbog raznih stvari iz prošlosti i ljubomore. Sve lijepo s početka veze uništili su njezini stalni ljubomorni ispadi i propitkivanja o mojoj prošlosti. Mene njezina nije zanimala, ali ona je s time uporno nastavljala, sve dok mi nije priznala da je u prošlosti bila s 11 muškaraca. Znam da se volimo, ona hoće da budemo opet zajedno, ali mene smeta ta vječita ljubomora, koja je na kraju i mene zahvatila.

Odgovor:
Ljubomora nije ljubav, štogod o tome mislili oni koje se vole. Ljubomora je dosadan i naporan teror koji ljubomorna osoba provodi nad voljenom osobom i pritom si ne može pomoći. Ljubomora je, naravno, i strast i opsesija, nešto što se ne može kontrolirati. Tako barem tvrde ljubomorni. Ipak, mislim da se jednostavno mora kontrolirati i da je bolje ne iznositi je pred partnera, barem ne prečesto i ne u prevelikim dozama. Najbolji lijek za ljubomoru je - humor. Najbolje je šaliti se na svoj račun i na račun svoje ljubomore. Druga stvar - ništa nije dosadnije nego biti ljubomoran na prošlost. Što je bilo, bilo je, savršeno je svejedno s koliko je partnera bila vaša djevojka. Ne zamarajte se s time. Rekla bih da vam je ona namjerno plasirala tu burnu povijest ne biste li i vi napokon postali ljubomorni umjesto da stalno ona radi scene. Mora se priznati da joj je upalilo. Ne mislim da su spletke dobrodošle u ljubavnoj vezi, zato prije nego što se pomirite, vaša djevojka svakako mora shvatiti da ljubav nije bojno polje, kao u onom starom šlageru. Neka pusti na miru i svoju i vašu prošlost te vas prestane provocirati bez prestanka - ako to može. Ako ne može, možda to ipak nije ljubav vašeg života.

Nisam dečko od akcije
Draga Milana,

stidljiv sam i to me jako smeta. U početku veze mnoge se djevojke razočaraju kad shvate da nisam momak od akcije. Osjetim da bi neke djevojke već na prvom, drugom sastanku išle do kraja, a ja se nikako ne mogu opustiti. Kako pronaći onu pravu koja će preuzeti inicijativu umjesto da sve čekaju na moj prvi korak? Odgovor:
Iako je 21. stoljeće, nekako mi se čini da su djevojkama ipak draži dečki od inicijative, nego da one trebaju krenuti u akciju. Zato neka bude vaša akcija, kakva god bila, makar na četvrtom sastanku. I kad se jedanput ohrabrite, one vam sigurno neće spočitavati što to niste učinili prije. Uz to, što vas briga za preslobodne djevojke koje traže zabavu za jednu noć? To je njihov problem. Vi očito tražite neku ozbiljniju vezu, nešto dublje od običnog poznanstva. Prema tome, vodite vezu tempom koji vama odgovora, ali važno je da ipak - vi vodite.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare