To je to što me zanima!

Draga Milana: Želim živjeti s maćehom, a ne s ocem...

Maćehu sam oduvijek zvala "mama", no otac je pronašao novu ljubav. Ona je na sudu izjavila da me ne želi uzdržavati, a ja bih više voljela živjeti s njom
Vidi originalni članak
Draga Milana,

Moji roditelji su se rastali kad sam imala pet godina, a moj brat dvije. On je sudskom odlukom pripao mami, a ja tati. Od tada sam živjela s ocem i maćehom koja je imala sina iz prvog braka, a onda je za godinu dana rodila zajedničku kćer s mojim ocem,moju sestru koju jako volim, kao i sina svoje maćehe koji mi je oduvijek pravi brat. Maćehu sam oduvijek zvala “mama”. Tata je prije godinu dana otišao, pronašao je novu ljubav, a razvod s mojom maćehom još nije gotov. Ostala sam živjeti s maćehom, bodreći je da izdrži, jer ona tatu još uvijek voli. Prije nekog vremena tata je došao u stan, ušao u moju sobu i probudio me, držeći papir u ruci, naredio mi da skupim stvari. Na papiru je pisalo kako je maćeha izjavila na sudu kako neće izdržavati još i njegovo dijete uz zajedničko koje imaju i kako on mora preuzeti brigu o meni. Nisam mogla vjerovati da je to izjavila moja maćeha. Biološku mamu, koja živi u drugoj državi, gotovo i ne poznajem. Što da radim? Želim otići k maćehi, ali ne znam zašto je izjavila da me neće izdržavati. Punoljetna sam, ali nedostaju mi moja soba, brat i sestra. Tata tvrdi da me maćeha ne želi, da me ne voli, da mi nije mama. Meni je ona doista jedina mama. 

Odgovor

Jedini način da doznate odgovor na vaše pitanje jest da ipak odete k maćehi i razgovarate s njom o tome što se dogodilo.  S obzirom na vaše neskrivene sklonosti, ljubav i privrženost prema maćehi, morate doznati što se to dogodilo sa ženom koja vam je oduvijek tu ljubav uzvraćala. Možda je vaš otac na neki način manipulirao onim što se dogodilo na sudu, ali to ćete sve doznati tek nakon što “stavite karte na stol” vašoj maćehi. 

Udala sam se iz računa, a sad patim 

Draga Milana

Ostala sam trudna s dečkom koji me nije volio, dapače, ostavio me čim sam mu rekla što se dogodilo i pobacila sam. Cijeli taj događaj bacio me u duboku depresiju i poslije sam se pitala jesam li doista trebala pobaciti ili sam možda trebala zadržati dijete, jer i tako mi je bilo skoro 25 godina. U mojem životu pojavio se neki muškarac dobrih dvadeset godina stariji od mene, rastavljen, s troje djece.  Postali smo prijatelji, a nakon nekog vremena on me vrlo trezveno zaprosio, rekao je da između mene i njega nema neke silne strasti, ali da smo bliski, dobro se razumijemo, da bi mi on mogao ponuditi sigurnost, jer prilično je bogat, a ja bih se zauzvrat mogla brinuti za njega i djecu. Nakon diskretnog vjenčanja, uselila sam se u njegovu lijepu, veliku kuću. Tamo me dočekalo iznenađenje: rekao je da ćemo spavati u odvojenim sobama. Jako dobra prijateljica nedavno mi je rekla da moj muž ima ljubavnicu, s kojom je bio i prije nego što sam se ja udala za njega. Najprije nisam vjerovala u tu priču, ali sada mislim da je točno tako. Mogu li me materijalna sigurnost koju imam s njime i brak na papiru doista zadržati u ovoj nesnosnoj situaciji? 

Odgovor

Vi kao da ste sklopili brak u srednjem vijeku, a ne u današnja vremena. Od bračnih partnera nije se očekivalo da budu zaljubljeni, već da brak shvate kao neki posao. Danas  zaljubljenost i strast igraju veliku ulogu pri sklapanju brakova: ne znači da ih to čini sigurnijima, jer osjećaji se mogu rasplinuti, ali ipak se samo u brakovima gdje postoji veliki i iskreni međusobni interes može “računati” na neku sreću. Udali ste se zbog lijepe kuće, ali za vas bi bilo bolje da iz te kuće što prije izađete. U ljubavi ste naredali dva loša iskustva, bilo bi vrijeme da se preispitate i potražite odgovor na pitanje zašto vam se to dogodilo - jer odgovor leži u vama. Kao i sretnija budućnost.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • konjina 01.10.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • konjina 01.10.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • konjina 01.10.2010.

    s kim ti bankariš

Komentiraj...
Vidi sve komentare