To je to što me zanima!

Dubrovački Grebeni među šest najljepših svjetionika u svijetu

Svjetionik na inače nenaseljenom otoku i panoramski pogled na Jadran osvojit će vas odmah, u potpunosti, piše Laura Holt, novinarka britanskog The Independenta
Vidi originalni članak

Britanski The Independent složio je listu najljepših svjetionika na svijetu, otvorenih za turistički smještaj. Dubrovački Grebeni se tako nalaze u društvu Sugarloaf Pointa u australskom Novom Južnom Walesu, Corsewalla u škotskom Stranrareu, The Old Lighta u kanalu Bristol, norveškog svjetionika Molja i Capo Spartiventa na Sardiniji. 

Osamljena predstraža hotela Dubrovnik Palace udaljena je 900 metara od obale i jedino se brodom može stići do nje. Ima četiri spavaće sobe, kuhinju i dvije sunčane terase. To je savršena kuća za za sve željne dobre zabave, pogotovo jer postoji mogućnost za angažiranje osobnog batlera i kuhara. Ostatak otoka je nenaseljen, a panoramski pogled na Jadran dovoljan je da vas obuzme u potpunosti, ističe novinarka Laura Holt. 

Dnevni najam sedam spavaćih soba koliko ih ima u svjetioniku izgrađenom 1872. godine stoji 700 eura u razdoblju od lipnja do listopada. Zimi je svjetionik zbog bure i orkanskih valova zatvoren za goste.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare