To je to što me zanima!

Džin se miješa sa svježim breskvama, limunom i tonikom

Njegovi počeci sežu u Nizozemsku, a postao je popularan tek kad su ga počeli ispijati Englezi. Spada u jaka alkoholna pića jer ima 40 posto alkohola, a najčešće se miješa s tonikom
Vidi originalni članak

Džin je jedno od najpopularnijih pića posljednjih godina. Dosad se miješao najčešće s tonikom, a sada dobiva nove kombinacije. Pije se s kavom, bazgom i mnogim drugim namirnicama. Njegovi počeci sežu u Nizozemsku, ondje je proizveden u 17. stoljeću. Njegov je tvorac kemičar dr. Sylvius, a napravio ga je dok je radio na lijeku koji bi čistio krv tijekom otkazivanja bubrega. Koristio je neutralne pšenične alkohole obogaćene borovnicom, pa ga je nazvao genevar, što je francuski naziv za to voće.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare