To je to što me zanima!

E-cigarete ne odvikavaju te ih treba zabraniti u zatvorenom

Ne postoje dokazi prema kojima e-cigarete rješavaju ovisnost o nikotinu, a zbog toksičnih para trebalo bi ih ograničiti kao i obične cigarete, kažu iz WHO-a
Vidi originalni članak

Elektroničke cigarete bi trebalo zabraniti u javnim zatvorenim prostorijama kao što je to slučaj s običnim cigaretama, jer one također ugrožavaju zdravlje pasivnim pušačima, stoji u novom izvješću Svjetske zdravstvene organizacije. WHO je objavio novi dokument koji upozorava na emisije toksičnih para, piše Daily Mail.

Također, ističu da bi se trebalo zabraniti reklamiranje elektroničkih cigareta kao manje "pomoći u prestanku pušenja" jer za to ne postoje nikakvi znanstveni dokazi. 

- Aparati u kojima se prodaju takve cigarete i razna oprema trebaju se zabraniti u svim javnim prostorijama, kao i prodaja ranih slatkih te voćnih aroma kojima se takvi proizvodi čine primamljiviji maloljetnicima te ih potiču na pušenje - stoji u izvješću.

Znanstvenici su pregledali nekoliko studija o elektroničkim cigaretama koje su izumljene u Kini 2003. g. te otkrili da gledajući javno zdravlje, one nose više štete nego koristi.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • melidony 28.08.2014.

    Razmišljao sam o tome ali sam odustao nakon što sampročitao negdje da je jednom čovjeku eksplodirala u ustima.

  • Lyte-as-a-rock 27.08.2014.

    Pušenje= ovisnost o nikotinu. Kako se misliš riješiti te ovisnosti ako si i dalje misliš ubrizgavati nikotin u krvotok bilo e-cigaretama ili nikoretama?. E-cigarete postoje samo kako bi se na pušačima zaradilo.

  • tovarado 27.08.2014.

    da li je to plaćena reklama Tvornice duhana Rovinj?

Komentiraj...
Vidi sve komentare