To je to što me zanima!

Evo kako nasjeckati luk za par sekundi: Postoje dva načina

Jedan od načina je upotreba ribeža umjesto noža. Rupe na ribežu u roku par sekundi narežu luk u sitne komadiće, a osim toga luk je mekši i sočniji dok se kuha
Vidi originalni članak

Proces sjeckanja luka može biti brži. Glavna mana ovog trika je to što je manje precizan od klasične francuske metode. Nećete dobiti dijelove iste veličine, ako je to ono što želite postići. Ali ako je brzina ono što trebate i želite samo grubo nasjeckani luk, možda biste trebali probati ovaj trik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve što trebate je zamijeniti tradicionalni kuharski nož dužim, tanjim nožem. Visoki kut otežava i slučajno zarezivanje prsta pa ćete tako i ozljede svesti na minimum.

SUPER IDEJE Sedam recepata za slatka, ali i slana jela: Pronađite novu ideju

Pogledajte u videu:

Još jedan trik je ribanje umjesto sjeckanje luka. Rupe na ribežu u roku sekundi narežu luk u sitne komadiće. Iako su malo neravnomjerni, možete na brzinu prijeći nožem preko njih i spremni ste za kuhanje. Ne samo da je ovaj trik brz i lagan, oštrice na ribežu rastvaraju dijelove luka što ga čini mekšim i sočnijim dok se kuha ili peče.

MIRISNO I UKUSNO Slasni recept za kruh od banane s bundevom i pekan orasima

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Jazo266 02.11.2022.

    vau...upravo sam potrošio 5 minuta svog života gledajući konja kak uništava 20 kila luka...koji sam ja konj

  • Johnny B 01.11.2022.

    Nama koji smo u školi imali "domaćinstvo" ne trebaju ovakvi tekstovi niti savjeti. Ovo je za novopečene "kuhare" mladog naraštaja. Inače, sjeckanje luka i kuhanje generalno nije trka na sto metara, uzmeš nož, očistiš glavicu, nasjeckaš.... hoće li ti za to trebati minuta, dvije, pola minute.... potpuno svejedno.

  • Cicinakitu6 01.11.2022.

    Trik je naribati umjesto narezati😳😳😳😱😱😱.... Bravo, moj zivot ima smisla...

Komentiraj...
Vidi sve komentare