To je to što me zanima!

Evo kako održavati tepih čistim: 'Ne treba vam skupi usisavač'

Osim prljavštine, tepih u spavaćoj ili dnevnoj sobi često je magnet za ispalu kosu, mrtvu kožu i druge organske tvari kojima se bakterije i grinje rado goste, rekla je Jill Nystul, stručnjakinja za čišćenje
Vidi originalni članak

Da biste skupili svu dlaku, kožu i prljavštinu s tepiha trebate dobar, ali ne nužno i jako skup usisivač, kaže Nystul i napominje da 'dobar' usisavač treba imati dobru usisnu snagu i motorizirani valjak četke. Također, savjetuje da ga usisavate barem jednom tjedno.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim usisavanja, važno je i profesionalno očistiti tepih, a većina stručnjaka preporučuje pranje parom, i to otprilike jednom godišnje. Ne samo da će to pomoći u održavanju čistoće tepiha, već će i produžiti njegov životni vijek. 

OTKRILE SU I SVOJE RECEPTE Ove Hrvatice žive bez suvišnih kemikalija: Prave deterdžente, sredstva za čišćenje, kozmetiku

Bilo kakav tvrdi pod bolja je opcija od zahtjevnog tepiha koji se puno teže čisti i održava. Bez tepiha, redovito metenje i brisanje bilo bi sve što trebate da podovi vaše spavaće sobe izgledaju sjajno.

Dodajte nekoliko 'staza'

U sobi možete imati jedan ili dva manja tepiha na rubovima ili tvrde staze koje sprječava da se prljavština i prašina šire po podu, a kad se zaprljaju samo ih ubacite u perilicu rublja, zaključila je Nystul.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 09.10.2023.

    Usisavač je super stvar, zabava

  • indiannajones 09.10.2023.

    ma sta usisavac...ne treba vam ni tepih

Komentiraj...
Vidi sve komentare