To je to što me zanima!

Evo kako skuhati jaja baš po želji: Srednje, mekano ili tvrdo

Jaja su odličan dodatak brojnim jelima, no vrijeme kuhanja česta je tema iskusnih kuharica. Koriste se u mnogim receptima, a ovih su dana zvijezda blagdanskog stola
Vidi originalni članak

Način na koji kuhamo jaje utječe na kvalitetu hrane, a i svako jelo ima točno propisano, mora li ono biti tvrdo, meko ili srednje kuhano. No, ponekad se lako pogriješi.

Tri su načina - meko, srednje i tvrdo. I svaki način kuhanja, reći će vam svaka kuharica, mijenja okus i dojam jela, kao i samu teksturu jaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Meko kuhana jaja savršena su uz avokado i na tostu ili u maloj čašici.

VOX POPULI Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'

Da biste napravili meko kuhana jaja, treba ih kuhati u vrućoj vodi točno tri minute.

Srednje kuhana jaja treba kuhati u kipućoj vodi 6 minuta, a nakon toga ih treba prebacit u hladnu vodu. Takva su super za tjestenine ili ukrašavanje drugih jela.

ZASLADITE SE Slatki Uskrs: Imamo top recepte za kroštule, puslice, pincu...

Tvrdo kuhana jaja treba kuhati deset minuta, a onda prebaciti u hladnu vodu. Žumanjak će biti čvrst, jarke žute boje i idealan za brojna jela, ali i kad treba izvaditi žumanjak, piše Real Simple.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • crazy mind 31.03.2024.

    kuharica da ne pati sa jajima treba znati

  • balava nana 31.03.2024.

    Zato je Dubravka mudro napisala "ponekad se lako pogriješi"......;-)

  • balki balki 31.03.2024.

    10' za tvrdo je previše. Vrijeme mjerite od početka kuhanja ili kad zaključa? Yaya stavite odmah ili kad zaključa? U hladnu prebacite uvijek ili samo za srednja? Nedorečene upute su mrak;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare