To je to što me zanima!

Evo s čime premazati bundevu da izgleda svježe i za 7 dana

Postoji jedan sastojak u kućanstvu zahvaljujući kojem će bundeva nakon tjedan dana izgledati gotovo kao i prvog - svježa i bez plijesni. Mnogima nikada ne bi palo na pamet to koristiti
Vidi originalni članak

Lak za kosu, bijeli ocat, biljno ulje, vazelin ili izbjeljivač? Koji od ovih proizvoda je najbolji izbor za premazati bundevu kako bi dugo izgledala svježe? Napravljeno je testiranje.

S lakom za kosu je nikako ne treba špricati jer će se pojaviti plijesan. Držati je u mješavini vode i octa isto nije najsretnije rješenje - plijesan se pojavi nakon tjedan dana. Biljno ulje pokazalo se nešto boljim, nakon sedam dana bilo je tek malo plijesni, a bundeva se nije osušila.

Parafin je dobio ocjenu 8 od 10 što znači da je dosta dobar u očuvanju bundeve. Ipak, pobjednik je, vjerovali ili ne - izbjeljivač. Bundeva se natopi u smjesi izbjeljivača i vode u omjeru 1:1 i ostavi tako sat vremena. Nakon tjedan dana bundeva će izgledati gotovo kao i prvog.

Pogledajte kako je testiranje izgledalo u videu:

Ovdje su još neki trikovi kako da bundeva traje dulje:

Evo i nekoliko ideja za rezbarenje bundeva:

U ova dva videa su savjeti kako od bundeva napraviti likove kao iz horora, izraditi im zube, očnjake, oblikovati oči itd. Tu je i ideja kako od bundeve napraviti zanimljivu lanternu uz pomoć bušilice.

Također, saznat ćete kako pretvoriti loptice za stolni tenis u male bundeve koje svijetle.

Imate li priliku negdje nabaviti suhi led (kruti ugljični dioksid) napravite genijalna čudovišta od bundeva iz čijih usta izlazi magla. U bundevu se stavi posudica s vodom, a u nju suhi led (oprezno, s rukavicama na rukama i hvataljkom).

To se radi ovako:

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • tallija 30.10.2017.

    Tko to kod nas radi uopće, osim onih nedefiniranih duša koje ne znaju kamo pripadaju.

  • Cukrena 29.10.2017.

    Ne rezbarim bundeve... ti ''prekooceanski'' običaji nisu mi ni malo zanimljivi..

  • 29.10.2017.

    ma ovaj blagdan je samo u americi ..ne razumin šta mi imamo s bundevama i halloweenom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare