To je to što me zanima!

Evo što vas očekuje ako Novu niste dočekali u crvenom rublju

Nošenje donjeg rublja crvene boje zapravo datira iz davnih vremena kada je spaljivanje vještica bila sasvim normalna pojava. Tada se crvena povezivala s krvlju, đavlom i čarobnjaštvom...
Vidi originalni članak

Postoji vjerovanje da nošenje crvene boje priziva sreću u novoj godini i zato je preporuka imati nešto te boje na sebi zadnjeg dana stare godine. Ako to niste napravili, tada bi vas sreća mogla zaobilaziti - naravno, ako vjerujete u praznovjerne priče.

Mnoge žene u novu godinu ulaze u crvenom donjem rublju. Na taj način, osim što usrećuju svoje muškarce (ako ih imaju), prizivaju i više strasti u život, kao i više seksa. 

DOLAZI GODINA PSA Kineski horoskop: Nekima će 2018. godina biti jako sretna...

No, crveno rublje nije rezervirano samo za žene, i muškarci su ga trebali nositi u staroj godini ukoliko su željeli prizvati više sreće u svoj ljubavni život.

Kako je nastao taj običaj?

Nošenje donjeg rublja crvene boje zapravo datira iz davnih vremena kada je spaljivanje vještica bila sasvim normalna pojava. Tada se crvena povezivala s krvlju, đavlom i čarobnjaštvom.

DJELUJE ČUDOTVORNO Ovaj napitak liječi mamurluk brzo - osjećat ćete se kao novi

Bio je to razlog zašto tu boju nije bilo pametno nositi javno - slijedile su oštre kazne. Tako su ljudi počeli crvenu boju nositi ispod odjeće, u obliku krpica. Mnogi su vjerovali kako to simbolizira život i sunčevu energiju. Kasnije je nošenje krpica crvene boje zamijenila odjeća te seksipilno donje rublje.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • mily 02.01.2018.

    .....nošenje crvenog rublja datira iz davnih vrmena kada su se spaljivale vještice..., jel to neki znak da bi taj običaj trebali početi obnavljati, glede situacije u Državi, koja nas vodi u neka davna vremena? Da se privikavamo na nekadašnji način života:(

  • Plavusa 13 Pink G 01.01.2018.

    Jel se broji crveni bikini?

  • 01.01.2018.

    crvena najljepša boja... boja strasti i ljubavi,

Komentiraj...
Vidi sve komentare