To je to što me zanima!

Facebook - društveni site i raj za narcisoidne ljude

FACEBOOK PROFIL NE LAŽE Naslovna fotka profila te foto-albumi u kojima se nalaze samo njihove slike te broj prijatelja otkrivaju narcisa
Vidi originalni članak

Sadržaj Facebook profila može otkriti tko je od vaših prijatelja ili ljubavnika narcis, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Georgia. To se posebno odnosi na fotografije, broj prijatelja i broj postova na wallu. Tako glamurozne fotografije zavodničkih poza, napućenih usana ili dijelova tijela otkrivaju egoizam i želju za samopromocijom. Glavna strategija promocije su prijatelji, kojih najčešće imaju više od 200, a jedna od značajki im je i pravovremeno odgovaranje na komentare.
- Narcizam u početku može djelovati šarmantno, no narcisi obično iskorištavaju ljude za svoju korist. Kad tad povrijede i njih i sebe - upozorio je profesor Keith Campbell.

NA FEJSU SE NARCISI NAJBOLJE MOGU PRIKAZATI
Od društvenih siteova, narcisi najčešće koriste Facebook jer se tamo mogu najbolje promovirati kroz fotoalbume i brojne kontakte. No korisnici Facebooka nisu ništa narcisoidniji od korisnika drugih društvenih mreža, poput MySpacea, kažu stručnjaci.

U ALBUMU LJUBE SAMO SLIKU SVOJU
Narcisoidne korisnike Facebooka najbolje možete prepoznati po fotoalbumima jer su u njima samo njihove lijepe fotografije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • green_eye 26.01.2009.

    fejs je dobra stvar za kontaktiranje ljudi od prijatelja do kolega... nikakva druga svrha mi nije u njemu... a to pokazivanje mi je jadno, al imatakvih.. ne bih rekla da su profili tih poznatih stvarno njihovi.. šta će drugo stavljat nego skinute slike s neta...

  • user_23416 25.01.2009.

    daj odje,bite ajde svi ste na fejsu koji sere.te tu

  • SiME_wolf 25.01.2009.

    ma di je bolje od druzenja sa prijateljima nego ovima na facebooku,a di ces se napit i po***at nesto na internetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare