To je to što me zanima!

Fantastičan svijet Dior šešira: Knjiga koja predstavlja 70 godina umjetničkih kreacija

Raskošni, začudni, teatralni, inovativni i umjetnički oblikovani s potpisom kuće Dior i slavnog klobučara Stephena Jonesa tema su nove modne publikacije koja izlazi krajem godine
Vidi originalni članak

Ljubitelji mode, umjetnosti i vintage trendova s veseljem su dočekali najavu izlaska knjige  "Dior Hats: From Christian Dior to Stephen Jones". Sam Christian Dior je u svom Malom rječniku mode napisao:

Šešir je ključan za svako odijelo. Dovršava ga. Na neki način, on je najbolji način da izrazite svoju osobnost.

Radove za objavu u ovoj publikaciji izabrao je Stephen Jones, koji za Dior radi od 1996. godine te stvara pokrivala i tokice koje prkose gravitaciji. Pritom se inspirira odjevnim kreacijama, nadograđuje ih i daje im poseban pečat.

POGLEDAJTE VIDEO: Izložba šešira Đurđe Tedeschi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

SLAVNI DIZAJN Chanel kostim od tvida: Slavni outfit koji je obilježio gotovo 100 godina elegancije i klasike

Od šešira koje je osmislio Dior osobno, na samom početku karijere, do kreacija koje su za brend potpisali autori nakon njega, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, Galliano, Raf Simons i na koncu Maria Grazia Chiuri, nova modna knjiga otkriva artistički svijet ove slavne kreacije.

BAŠ JE STYLISH Royal žuta: Kraljica Maxima na biciklu u odijelu sunčane nijanse

U knjizi će se naći dio Diorove arhive, kao i fotografije koje potpisuju slavni fotografi Richard Avedon, sir Cecil Beaton, Craig McDean te Sølve Sundsbø, objavio je Guardian.

Šešir je više od pokrivala, on u ovoj modnoj sferi postaje predmet s pažnjom oblikovan, mora biti "točka na i", izraziti karakter, donijeti oduševljenje ili fascinaciju, izazvati i biti primijećen. Iako su se na polovici prošloga stoljeća šeširi nosili svakodnevno, ta je tradicija napuštena tijekom devedesetih, no zadržala se u visokim krugovima i događanjima poput konjičkih utrka u Ascotu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare