To je to što me zanima!

Fantastične 50-e: Žene tada imaju najviše samopouzdanja

Čak tri četvrtine žena kaže da u petom desetljeću života imaju više samopouzdanja nego u 20-ima, zadovoljnije su svojim tijelom te osjećaju manje posljedice stresa
Vidi originalni članak

Stara izreka kaže kako život počinje u 40-ima, no izgleda da su žene najzadovoljnije u petom desetljeću života, pokazalo je istraživanje britanske tvrtke Cotton Traders na više od 2000 žena u dobi od 40. do 74. godine. Prema njemu, čak 75 posto žena tvrdi da u 50-ima više samopouzdanja nego u 20-ima, a trećina njih kaže kako sada izgledaju bolje nego u mlađoj dobi, piše Daily Mail.

Svaka sedma žena u 50-ima smatra da je sada seksepilnija i u boljoj fizičkoj kondiciji nego ikad prije u životu, a kao najveću promjenu navode prestanak brojanja kalorija, opterećivanja s težinom te okretanje vježbanju i zdravom načinu života.

Pri ulasku u srednju dob, gotovo polovica žena prekida s dijetama, a 33 posto njih redovito vježbaju kako bi ostale u formi. Iako imaju više novaca nego u mladosti, 66 posto žena troši manje na kozmetičke proizvode i tretmane za uljepšavanje.

Žene su u 50-ima mudrije, iskusnije, zadovoljnije sa svojim odnosima i ne osjećaju toliku potrebu da zadive druge već teže tome da sa sobom budu na miru i sretne, zaključila je glasnogovornica tvrtke koja je provela studiju.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • peppito 15.03.2014.

    sa mnom radi jedna takva i k tome je baš fina damica, vrlo ljubazna, svestrano obrazovana. žena baš ima šlifa! sve upola mlađe curke ju oponašaju i to je ono što je smiješno. pokušavaju špilati damu pa onda neka žuta navuče visoke pete pa ne zna hodati, druga je oponaša tako da preuzme njen riječnik od rijeli do riječi, pa to je da se kuglaš od smijeha. ko kad žaba digne nogu jer je vidjela konja :)) zašto vi cure stalno nekog oponašate, Ona primjerice fura svoj život i nikoga ona na svijetu ne zarezuje, a vi cure stalno nekog oponašate. pa gdje ste tu VI ? gdje je vaša osobnost? pa valjda ju imate ili...?

  • alladin_1 15.03.2014.

    malo sutra! nisu one počele sada vježbati nego vježbaju cijeli život a sada samo nastavljaju s takvim stilom života! prema tome, koliko uložiš u sebe toliko ćeš i dobiti, vrlo jednostavno. Ne može se ležati po cijele dane pred TVom i gledati Larine sapunice, biit na dijeti, odnosno skapavati od gladi, pa onda očekivati da dobro izgledaš. to je glupost. Cijeli život je vježbanje i samo to polučuje rezultate barem što se tijela tiče.

  • OrangMinyak 14.03.2014.

    Peto desetljeće su četrdesete, a šesto su pedesete. Malo općeg obrazovanja ne bi škodilo. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare