To je to što me zanima!

Feta pasta iz pećnice zanimljivo je jelo koje oduševljava okusom

U posudu u kojoj su se pekle rajčice i feta sir dodajte tjesteninu, vodu od kuhanja tjestenine i naribanu limunovu koricu te miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Ukrasite listićima bosiljka i poslužite
Vidi originalni članak

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj vatrostalnoj posudi izmiješajte rajčice, ljutiku, češnjak i maslinovo ulje (1 žlicu sačuvajte za kasnije). Posolite i popaprite. Stavite komad feta sira u sredinu vatrostalne posude i prelijte preostalom žlicom maslinova ulja. Preko rajčica natrgajte listiće timijana. Pecite od 40 do 45 minuta, odnosno dok mini rajčice ne počnu pucati, a feta ne dobije zlaćanu boju. U međuvremenu u velikom loncu, u posoljenoj vodi, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte od ½ do 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine za umak. U posudu u kojoj su se pekle rajčice i feta sir dodajte tjesteninu, vodu od kuhanja tjestenine i naribanu limunovu koricu te miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

1,25 kg cherry rajčica, 1 ljutika narezana na četvrtine, 3 češnja češnjaka, ½ šalice maslinova ulja, sol, papar, pahuljice chilija, 1 komad feta sira (od oko 225 g), 3 grančice svježeg timijana, 300 g tjestenine (penna ili slično), korica 1 limuna, svježi bosiljak

ZDRAVI DESERT Mousse od čokolade i avokada: Bez glutena i dodanih šećera

Broj osoba: 3

Priprema: 45 minuta

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare