Namirnice u ovom receptu dovoljne su za dvoje ljudi, a za pripremu odvojite oko 50 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Tikvice punjene mljevenim mesom pripremale su i naše bake, a znamo da su bakini recepti uvijek brzi i jela su dobrog okusa. Što se tiče pripreme, operite i razrežite dvije tikvice te odrežite krajeve, izdubite ih žlicom te narežite izdubljenu tikvicu na komadiće. Ogulite luk, nasjeckajte ga i pirjajte na ulju. Zatim dodajte mljeveno meso i dobro popržite. Dodajte koncentrat rajčice, tikvicu koju ste narezali na komadiće, povrtni temeljac te začine. U međuvremenu izdubljene tikvice složite u lim obložen papirom i ravnomjerno nadjenete tikvice smjesom od mljevenog mesa. Raspodijelite naribani sir preko napunjenih tikvica i pecite oko 25 minuta. Po potrebi, uz tikvice možete poslužiti rižu, tjesteninu ili krumpir.
Sastojci:
2 tikvice, 1 glavica luka, 400 g mljevenog mesa, 1 rajčica, 2 žlice koncentrata rajčice, 125 ml povrtnog temeljca, 1 žličica mljevene paprike, 2 žlice ulja, 220 g ribanog sira, muškatni oraščić, sol i papar