To je to što me zanima!

Francuski slastičar otkrio kako napraviti savršene palačinke

Tajni sastojak je mrvica maslinovog ulja, a možete dodati i malo ekstrakta vanilije, naglasio je Chris Bernard. Otkrio je i kako sušeno bilje, poput ružmarina, daje odličnu aromu
Vidi originalni članak

Dodatak maslinovog ulja u tijesto i ostavljanje da odstoji pola sata prije pripreme, samo su neki od savjeta francuskog slastičara Chrisa Bernarda koji ima više od 20 godina radnog iskustva, čak i u kuhinjama koje se mogu pohvaliti Michelinovim zvjezdicama.

- Uvijek odmarajte tijesto barem pola sata kako ne biste dobili žilave palačinke. Kuhanje je kao znanost, a to znači da sastojcima morate dopustiti prolazak kroz određene kemijske reakcije nakon što ih pomiješate - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Smjesu procijedite 

Važno je da tijesto za palačinke bude savršeno glatko. U jednoj posudi pomiješajte vlažne sastojke s malo soli, a u drugoj suhe. Brašno svakako prosijte prije dodavanja vlažnim sastojcima. 

-Da biste bili sigurni kako će smjesa biti super glatka bez malih grudica, procijedite tijesto - savjetovao je.

BRZO I JEDNOSTAVNO Za ove slasne zalogaje trebate lisnato tijesto i kalup za led

Pazite kakva je tava

Svakako koristite plitku tavu koja ima dno sa zaštitnim premazom protiv lijepljenja. Zagrijte je na srednje jakoj temperaturi pa dodajte žlicu maslaca, pričekajte da se otopi pa tek tada stavljajte smjesu za palačinke.

Prije nego okrenete palačinku, čekajte da se pojave mjehurići.

- Mnogi okrenu palačinku čim je pečena, ali bolje je pričekati da se pojave mjehurići - kaže ovaj slastičar.

Zamijenite klasično brašno rižinim

- Za ukusan recept bez jaja, bez glutena i bez pojačivača okusa, preporučio bih vam da tijesto napravite s rižinim brašnom umjesto klasičnim - savjetuje.

- Zatim, umjesto bijelog šećera možete dodati smeđi šećer koji će dati palačinkama aromu, prašak za pecivo za spužvastu teksturu i bademovo ili sojino mlijeko - dodao je.

- Tajni sastojak je mrvica maslinovog ulja, a možete dodati i malo ekstrakta vanilije, želite li zadiviti goste - naglasio je.

Otkrio je i kako sušeno bilje, poput ružmarina, daje odličnu aromu palačinkama, prenosi Daily Mail.

SVE JE U UPUTAMA 15 najboljih savjeta: Kako da izbjegnete greške kod kolača

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • deena 26.02.2020.

    Prasak za pecivo je za spuzvastu teksturu- citajte clanak. Osobno ja ga ne koristim u palacinkama

  • 26.02.2020.

    Vanili šećer, limunova korica i malo mineralne vode, to je to. Maslinovo ulje u palačinke....baš i ne.

  • milano 26.02.2020.

    U Hrvatskoj uglavnom svi prave savršene palačinke, nama ne trebaju nikakvi Francuzi da nam to otkriju, svatko po svome ukusu, nema tajni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare