To je to što me zanima!

Frizeri kažu: Dame u godinama bolje izgledaju s kraćom kosom

S godinama i naša kosa stari, gubi melanin i postaje sijeda, krhka i suha, a sve te promjene vidljivije su na dugoj kosi, stoga frizeri predlažu da se s godinama orijentiramo na kraće frizure
Vidi originalni članak

Kosa s godinama postaje sve suša, pa na koncu sijeda las izgleda krhko, upravo radi smanjene proizvodnje ulja u folikuli i prirodnih procesa koje nije moguće zaustaviti.

- Proces starenja organizma mijenja las te ona izgleda stanjeno i fragilno. To prije postaje očito na dužoj kosi, nego na kratkoj – komentirao je Johnatan Soons za Byrdie.

Sijeda kosa dobiva ponekad žuti ton, a u tome će joj pomoći šamponi i njega na bazi srebrne nijanse.

- Sijeda je kosa zahtjevna, pa je kraća jednostavnija za održavanje. Osim toga, starije žene bolje izgledaju s kraćom kosom jer im daje mladenački izgled. S godinama kosa postaje slabija, što se jako vidi na dužim kosama. Osim toga, na kraćoj frizuri las djeluje čvršće i snažnije - savjetuje frizerka Valerie Maine.

S druge strane, kraću kosu treba frizirati svaki dan te je pritom bitno poštivati prirodnu teksturu kose.

- Uzmite u obzir prirodan pad kose, je li vam kovčava, ravna ili valovita. Ako vas frizer ošiša u skladu s time, nećete imati problema pri svakodnevnom stiliziranju frizure - ističe Soons.

Ako imate valovitu kosu, najpraktičnija je vrlo kratka frizura koja se prirodno oblikuje, dok su za ravnu preporuka razne kraće bob varijante sa šiškama ili bez.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 21.03.2020.

    Slažem se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare