To je to što me zanima!

Frizura baš za čistu peticu - vlasište se "liječi" bademom

Masnu se kosu preporučuje prati svaki dan, ali obvezno nekim blagim šamponom, a ako je moguće izbjegavajte svaki dan koristiti gel, pjenu, lak i druge preparate
Vidi originalni članak

Najčešći problem koji tinejdžeri imaju s kosom je što im se često masti zbog pojačane aktivacije žlijezda. 

Rješenje je češće pranje kose, čak i svaki dan ako je potrebno. Pritom pazite da rabite blage šampone da ne biste još više narušili ravnotežu vlasišta. Regenerator nanesite samo na vrhove za lakše raščešljavanje. Također, kosu nemojte češljati dok je mokra jer je tad sklonija pucanju. Izbjegavajte i često sušenje kose sušilom te tretiranje uređajima za ravnanje ili kovrčanje kose jer vrućina šteti vlasima. 

Tinejdžere vrlo često muči i prhutanje kose. Taj problem riješite masažom vlasišta dok perete kosu koja traje najmanje pet minuta. 

Preporučljivo je vlasište masirati bademovim uljem pa potom oprati kosu. Izbjegavanje slatkiša te nezdrave prehrane i pijenje dovoljno vode odrazit će se i na izgled kose. 

Što tinejdžeri traže u frizerskim salonima 

Ombre ili nijansiranje kose popularno je među tinejdžerima. No prijelazi boja kod njih nisu blagi jer na vrhove stavljaju izrazito kontrastne boje poput ružičaste. 

Češljanje je najbolji ‘preparat’ za kosu

Kako bi kosa bila što sjajnija, potrebno ju je svaki dan češljati. Tako se masira vlasište, raspoređuju prirodne masnoće s tjemena te kosa izgleda sjajnije. 

Frizure koje su ‘in’ lako se održavaju

Kad je riječ o frizurama, tinejdžeri su vrlo izbirljivi i točno znaju što žele. Biraju frizure idola, poput Rihanne ili Justina Biebera, koje su i lake za održavanje. Roditeljima preporučujemo da dopuste djeci da se izraze putem frizure, kaže Davorka Sunara, vlasnica salona D u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bipa 26.08.2012.

    meni je g*upa frizerka spalila kosu :(((( otisla sam na pramenove i na kraju ostala bez njih .. jako profesionalno na 40 stupnjeva koliko je bilo u salonu staviti pramenove u foliju i ostaviti da se kuhaju 1 sat :`( .... strasno !!!! i doslo je do kemijskog sisanja ,, gumirana kosa a pucala je kao paucina , nevjerovatno zivotno iskustvo ... BTW ... kosa se polako oporavlja a puno mi je pomoglo ricinusovo ulje ! pa eto tko ima kosu kao paucina ili sjeno nek si stavlja ricunusovo ulje jer je najbolje :))))

  • Capafiori 24.08.2012.

    Pranje kose svaki dan? Gelovi? Boje? Pa gdje bi ja završila kad bih samo svaki dan prala i sušila, gelirala i išćešljavala ili bojala oko metar kose?? Perem je svaka 3-4 dana i puštam je da se sama osuši. Prirodno je uvijek najljepše.

  • analovekaja 23.08.2012.

    Imam izrazito dugu kosu, a k frizerki idem na šišanje 2-3 puta na godinu, kada operem kosu stavim gel i pjenu, te ako je ljeto pustim da se sama osuši, al inače je s fenom osušim. Dobijem valovitu kosu i zadovoljna sam jer iako je duga ne treba mi mnogo vremena da ju dovedem do savršenstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare