To je to što me zanima!

Furla lansira prvu biorazgradivu torbu: Izgleda vrlo elegantno

U suradnji s kompanijom Cyclica, ovo je prva 'Made in Italy' torba od biorazgradive kože. Italija stoljećima ima imidž zemlje s najboljim tekstilom i kožama, stoga je ovo mala modna revolucija
Vidi originalni članak

Talijani su lideri u svijetu tekstila i općenito materijala kao što su kvalitetne kože, no sada otvaraju novu etapu u svijetu modnog dizajna. Naime, Furla je predstavila prvu torbu 'Made in Italy', koja je napravljena od nove varijante kože biorazgradivog karaktera. Naime, koža je obrađena na način da ne utječe na onečišćenje jednom kad se raspadne u prirodi, nije otrovna za okoliš jer se pritom ne koriste klasične kemikalije za njezinu obradu.

Ovo otvara nove smjernice u svijetu mode koji već duže vrijeme 'pati' od pomanjkanja ekološke svijesti. Sada je moguće napraviti talijanski dizajn koji je ujedno kreiran od održive kože eko predznaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Popularna talijanska kompanija za modne dodatke dizajnirala je torbu od biorazgradive kože u suradnji sa Cyclicom, tvrtkom čija je misija proizvodnja materijala kod kojih se o zbrinjavanju vodi računa već u fazi projektiranja. Ime ovoj inovativnoj kolekciji je Unica Furla Earth Limited Edition.

ŠTO NAŠE CURE NOSE Neodoljiva boja lososa: Kako je nose Anđela, Ivana i Pamela

Torba je vrlo elegantna, no napravljena od kože proizvedene biljnim štavljenjem, uz korištenje otpadne vode iz proizvodnje nafte, bez aldehida - tako proizvedena koža nema metala te nije toksična za okoliš. Ekologija je ključna za ovu kolekciju i novi način obrade kože.

OUTFIT DANA Vruće hlačice od umjetne kože: Super na veste i grunge čizme

Kreacija dolazi u više boja i sve su iz organskog uzgoja, dobivene od komponenti kao što su kukuruz, spirulina, kora i paprat. One su osnova za proizvodni proces koji ne koristi sintetička sredstva i teške metale.

Ovime se proces bojenja vraća u prošlost - nekada su ljudi odjeću bojali isključivo na prirodan način, ekstraktima iz biljaka i malih životinja kao što su neki puževi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FURLA (@furla)

Za finiširanje korištene su prirodne komponente kao što su pčelinji vosak i posebne soli. Bitno je da obrada na koncu izgleda kao i prije, da ima tradicionalni imidž, kako bi se sve uklopilo u stilske smjernice Furle i općenito talijanskog dizajna.

Lice nove torbe, koja postavlja inovativne mogućnosti u izradi talijanske kože, je slavna manekenka Iryna Shayk.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare