To je to što me zanima!

Gadgeti za policajce, pse, studente, doktore, turiste

Možda pomalo bizarni, ovi čudnovati gadgeti 'razmišljaju' svojom glavom te izazivaju zavist ili pak podsmijeh susjeda ili slučajnih prolaznika
Vidi originalni članak
Snima i 'puca’ na provalnika
Izgleda poput 9-mm berete, ali zapravo je kamera, koju je izmislila japanska tvrtka Doryu. Nakon što nanišanite i opalite, čut će se jak prasak, ali ne od metka - nego bljeskalice.

Punjenje mobitela u tegli trave
Želite li se malo odmoriti od čuda tehnike i vratiti dašak zelenila u ured ili dom, pomoći će punjač koji izgleda poput staklenke. Gadgeti se pune u travi, a kablovi su skriveni.

Osvjetljava put i podiže raspoloženje
Futuristički suncobran prošaran crvenim ili plavim LED diodama uljepšat će ljetno predvečerje, a kišobran će u hladnim sivim danima popraviti vaše raspoloženje, izazvati divljenje prolaznika, pa čak i osvijetliti put. Korisno je što će vas po noći i vozila lakše zamijetiti na cesti.

Kamera poučava studente novim zahvatima
Maska koju korisnik stavlja na glavu zapravo je kamera koja prati pokrete očiju i snima točno ono što čovjek gleda. Snimljeni sadržaj bežično se prebacuje na laptop ili “pametan” telefon. Iznimno koristan gadget za, primjerice, kirurge koji žele snimiti svoje vještine.

Štreberske traperice s mišem i tipkovnicom
Korisna svim okorjelim štreberima, ta potpuna tipkovnica QWERTY dio je traperica, a na računalo se spaja bežično. Bežični miš prilagođen je zadnjem džepu, a koljenima zvučnici.

Mobitel ga navodi dok kosi travu
Elegantno dizajnirana kosilica trave zbog svoga “pametnog’”motora sigurno će izazvati zavist susjeda. Ugrađeni senzori vodit će je podalje od prepreka ili lijenih ljubimaca, a nakon što uredi dvorište ili potroši bateriju, automatski će se vratiti u kućicu, odnosno sjesti na punjač.

Film, fotografija i glazba na remenu
Želite li se opremiti “šetajućim” kućnim kinom, dobro će poslužiti uređaj Egokast, koji je zapravo remen s LCD-om. Uređaj prikazuje sliku u rezoluciji 320x240 piksela, a korisnici mogu uživati u slici, filmu ili glazbi. Svi podaci pohranjuju se na memoriju kapaciteta dva gigabajta.







Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare