To je to što me zanima!

Gay ili heteroseksualan? Žene znaju zahvaljujući 'radaru'

Žene su najtočnije u pogađanju spolne orijentacije muškarca za vrijeme ovulacije, jer tada razmatraju potencijalne partnere i kakve su vjerojatnosti za odnos
Vidi originalni članak

Žene već pri samom pogledu na lice muškarca mogu uočiti je li on heteroseksualne il gay orijentacije, utvrdili su znanstvenici Sveučilišta Toronto. Taj urođeni instinkt najtočniji je prilikom ovulacije, tj. plodnog razdoblja žene.

U studiji 40 heteroseksualnih volonterki promatrali su lica 80-orice muškaraca na fotografijama. Izraz lica muškaraca bio je gotovo identičan, a žene su s velikom točnošću pogađale njihovu seksualnu orijentaciju. U sličnom eksperimentu, muškarci su dvostruko više griješili u procijeni seksualne orijentacije žena.

- Žene su procjenjivale i seksualnu orijentaciju drugih žena, no najtočnije rezultate ostvarile u u procijeni muškarca- rekao je voditelj studije, profesor Nicholas Rule.

On je zaključio da plodnost usmjerava pažnju heteroseksualne žene prema potencijalnom partneru. Ona tada utvrđuje postoje li šanse za ljubavno- seksualnu vezu. Kod promatranja gay muškarca, ne dobiva "signal" za ostvarenje odnosa. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • džep 02.07.2011.

    privlače me samo zgodne ,nikako ružne žene tako da me nije briga za njihove radare

  • PetraPan 25.06.2011.

    Ma puno kompleksnije stvari mi prokužimo zajhvaljujući našem radaru tako da je seksualno opredjeljenje zaista minorno i za to zaista trebam 1 sekundu bez ikakvog posebnog angažmana. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare