To je to što me zanima!

Gdje su granice kad treba spasiti one koje volimo?

Vidi originalni članak

Roman nabijen emocijama o iznuđenim odlukama, bolnim posljedicama i potragom za pravdom od autorice bestselera New York Timesa Lise Scottoline Rose McKenna volontira kao dežurna mama u kantini škole njezine kćeri Melly kako bi na oku imala Amandu, zločestu djevojčicu koja je stalno zlostavlja.

Njezini se strahovi ostvaruju kad za ručkom ponovno počne zadirkivanje, pa Melly u suzama pobjegne u zahod. Baš kad se Rose sprema poći za svojom kćeri, u kuhinji dolazi do strašne eksplozije koja u kantini i školi izaziva kaos. Rose se mora suočiti sa strašnom odlukom da ode u zahod i iz njega spasi kćer ili da Amandu isprati na sigurno. Vjeruje da joj je uspjelo oboje, ali otkriva da se Amanda, kad je Rose nije vidjela, iz nepoznatog razloga vratila u učionicu. U trenutku se Rose od junaka pretvara u zločinca jer je mala zajednica smatra odgovornom za Amandine ozljede. Idućih se dana Rosein život počinje raspadati, Amandina majka odluči da će je tužiti, brak joj dolazi na kušnju, a još gore, kad joj se kći vrati u školu, zlostavljanje postaje još gore. Kako bi spasila sebe, svoj brak i svoju obitelj, Rose mora stvari uzeti u svoje ruke i otkriti istinu o tome što se doista dogodilo toga kobnog dana.

Spasi me će natjerati čitatelje da razmisle gdje su granice kad valja spasiti one koje volimo. Lisa Scottoline piše o stvarnim problemima s kojima se suočavaju stvarne žene, a rezultat je emocionalna, srceparajuća i poštena knjiga.

LISA SCOTTOLINE autorica je tridesetak romana, među njima i bestselera New York Timesa, te dobitnica Nagrade Edgar Allan Poe za kriminalistička djela. Sa svojom kćeri u novinama Philadelphia Inquirer piše tjednu kolumnu “Ženska pamet” s pronicavim i duhovitim člancima o životu viđenom iz ženske perspektive. Na Pennsylvanijskom sveučilištu za tri je godine s počastima diplomirala engleski, a u žarištu interesa bila joj je suvremena američka beletristika. Diplomirala je i na Pennsylvanijskom pravnom fakultetu gdje je predavala predmet “Pravo i beletristika” koji je sama osmislila. Njezini su romani u 35 zemalja tiskani u više od 30 milijuna primjeraka. Živi u okolici Philadelphije s nekoliko neposlušnih kućnih ljubimaca koje voli takve kakvi jesu.

Novu knjigu Spasi me potražite u svim knjižarama i na svim kioscima po cijeni od 99 kuna!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare