To je to što me zanima!

Geni su krivi: Muškarci varaju radi jačeg seksualnog nagona

Pripadnike jačeg spola intenzivniji nagon tjera na varanje, no oni baš kao i žene imaju jednaku moć kontrole suspregnuti ih, samo im je potrebna veća samokontrola
Vidi originalni članak

Razlog zašto su muškarci skloniji ljubavnim aferama više nego žene krije se u njihovim genima, pokazalo je istraživanje američkog Sveučilišta Teksas. Za njihovo varanje nije kriv manjak kontrole, već puno jači seksualni nagon, piše Daily Mail

Znanstvenici su ispitanicima u studiji pokazali fotografije pripadnika suprotnog spola s natpisima "dobro za vas" i "loše za vas". Muškarci su za razliku od žena puno teže odoljeli potencijalnim partnerima bez obzira na natpis. Pripadnike jačeg spola intenzivniji nagon "tjera" na varanje, no oni baš kao i žene imaju jednaku moć kontrole suspregnuti ih. Međutim, kako su ti impulsi jači nego kod žena potrebna je veća samokontrola, potvrdila je studija.

- I muškarci baš kao i žene imaju samokontrolu, no ako se opuste samo na trenutak njihovi nagoni mogu prevladati zato što su puno jači nego kod pripadnica ljepšeg spola - istaknuo je voditelj istraživanja Paul Eastwick. 

Znakovi prevare: Ne ispušta mobitel i vi ste dežurni krivac

Idi na 24sata

Komentari 180

  • cveta00 27.09.2013.

    muškarci zbog nagona, žene zbog ljubavi!

  • Keky 93 26.09.2013.

    mislim da bi statistika pokazala drugačije. u današnje vrijeme po mojoj osobnoj procijeni osobe slabijeg spola tri puta prevare, dok muškarac to napravi jednom.

  • alladin_1 26.09.2013.

    životinjski nagon, primordijalni instinkt za parenje....tja... ovo proučavanje nas je stavilo na mjesto gdje i pripadamo. među životinje, jelda? :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare