To je to što me zanima!

Giorgio Armani ističe: Slavne dame bi trebale reciklirati svoje odjevne kombinacije i haljine

Dizajner pritom misli da nema smisla da ih nose na događanja samo jednom, jer činjenica je da je prekomjerna proizvodnja odjeće loša za okoliš, a moda je sektor koji utječe na uništavanje prirode
Vidi originalni članak

Giorgio Armani, legendarni autor talijanske i svjetske modne scene, smatra da je problem što se luksuzni sektor ugledao na brzu modu te sada prekomjerno proizvodi. No, kvaliteta zahtijeva određeno vrijeme i posvećenost proizvodnji, stoga ne može biti i skupa i brza istovremeno.

- Uglavnom se radi o poštovanju: prema kupcima koje ne smijemo zavaravati, prema planetu koji ne trebamo uništavati i prema mom vlastitom radu koji se ne smije raditi prebrzo, jer na taj način proizvodu oduzimamo vrijednost, a sve radi prekomjerne proizvodnje - istaknuo je dizajner za WWD, dodajući kako smatra da bi dame na crvenom tepihu morale ponavljati svoje kombinacije, nema smisla da ih nose samo jednom.

POGLEDAJTE VIDEO: Kreativan život Karla Lagerfelda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Armani, kao i mnogi svjetski brendovi, u proizvodnji imaju niz održivih protokola te se drže kvalitete odjevnog predmeta, to je prvi zakon.

POSEBNI PRIMJERCI Art unikati: Umjetnici su oslikali novu kolekciju Lady Dior torbica

SLATKE TORBICE Coach inspiriran kreativnim likovima Mickeyja Mousea i ilustratora Keitha Haringa

- Iako smo vidjeli usporavanje modnog procesa, smatram da trebamo učiniti više, počevši od dizajna i proizvodnje. Moramo napustiti svoj obrazac neodgovornog razmišljanja i usvojiti višu socijalnu i ekološku svijest, jer luksuz nije brza moda, a čini se da je sada kraj došao i tom besmislenom životu brze mode - zaključio je Armani.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare