To je to što me zanima!

Godine na vratu briše retinol, dok će mrlje ukloniti serum

Koža vrata je tanja nego na licu zbog čega traži intenzivniju njegu. Najbolje su kreme s retinolom i peptidima, dok veća oštećenja mogu ublažiti serumi
Vidi originalni članak

Vrat je jedno od prvih mjesta koje odaje starenje, a najčešće je za to krivo zanemarivanje. Koža vrata je osjetljiva i tanje nego na licu, sklona je pigmentaciji i crvenilu stoga traži intenzivniju njegu. 

Retinol, vitamini C i E za mladenačku kožu

Ona brže gubi elastičnost pa joj trebaju kreme na bazi retinola i tretinoina, derivata vitamina A koji stimuliraju proizvodnju kolagena. To će zagladiti bore na vratu, dok će je kreme na bazi vitamina C i E zaštititi od slobodnih radikala. U hidrataciji se preporučuje koristiti kreme s hijaluronskom kiselinom i peptidima koji ubrzavaju regeneraciju kože. 

Rezultati se vide nakon četiri tjedna

Prvi rezultati vidjet će se nakon četiri do šest tjedana, ali samo uz svakodnevnu njegu. Kožne stanice imaju ciklus rasta i oporavka koji traje najmanje četiri tjedna, pa da bi se rezultati vidjeli treba pričekati mjesec dana, piše Byrdie

Serumi ublažavaju veća oštećenja

Veća oštećenja na koži teško se popravljaju, ali ublažiti ih mogu serumi koji su koncentriraniji od krema. Preporučuje se koristiti serume na bazi retinola koji učvršćuju kožu, dok serumi sa sojom ublažavaju tamne mrlje. Serume treba nanositi od grudi prema vratu, ali bez potezanja i razvlačenja kako se koža ne bi previše opustila. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • kokaza5 01.03.2015.

    Primljeno na znanje odavno, samo da mi šef poveča džeparac. :))

  • TINA77_2 09.02.2015.

    Eto nikad ne zaboravit vrat namazat!!

  • volimtevolime 08.02.2015.

    Jednostavno kad dode to vrijeme pomirit se s godinama i promjenama.. Najbitnije se dobro osjecat u svojoj kozi.. Sva sreca pa jos imam vremena ohoo do tih godina:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare