To je to što me zanima!

Goli kuhar: Pažljivo birajte i igrajte se sastojcima

Kuhanje počinje još na tržnici, a kupnjom svježih i ukusnih sezonskih namirnica već ste obavili pola posla, navika je koju njeguje Jamie Oliver
Vidi originalni članak

Kuhanje počinje još na tržnici, a kupnjom svježih i ukusnih sezonskih namirnica već ste obavili pola posla, navika je koju njeguje popularni Jamie Oliver. To ne znači da morate potrošiti bogatstvo, već dobro otvoriti oči i pažljivo birati. “Na tržnici uzimajte plodove u ruku, pipajte, mirišite... ako je nešto dobro, kupite!”, savjetuje “Goli kuhar”, koji je brzu pripremu zdravih i ukusnih jela doveo do savršenstva.
ŠPAGETI S INČUNIMA, ČILIJEM I PANGRITATOM
455 g špageta, 16 fileta inćuna, sok od 2 limuna, 2 češnja češnjaka, 200 g krušnih mrvica.
Najprije napravite pangritatu. Na maslinovu ulju popržite češnjak, svježi timijan i krušne mrvice. Dodajte sol i mljeveni papar te pržite dok mrvice ne budu hrskave. U drugoj tavi popržite češnjak. Dodajte inćune, iscjedite malo limunova soka i pospite čilijem. Dodajte skuhane špagete i sok od limuna ako je potrebno. Izdašno pospite pangritatom.
TOPLA ČOKOLADA S BRENDIJEM I VRHNJEM
285 ml vrhnja za kuhanje, 200g čokolade za kuhanje, 2 žumanjka, 3 žlice brendija,20 g maslaca
Zagrijte vrhnje. Maknite s vatre i dodajte kockice čokolade. Miješajte dok se ne rastopi i dobijete glatku smjesu. Nakon toga dodajte žumanjke i brendi. Dobro izmiješajte. U malo ohlađenu smjesu dodajte maslac. Ulijte u šalice i poslužite uz čajne kolačiće kao desert. Važno je da maslac ne stavljate u vruću čokoladu.
SALATA OD CELERA S PRELJEVOM OD VRHNJA
Korijen celera, 2 inćuna, 2 žlice kapara, 4 kisela krastavca, 5 žlica kiselog vrhnja, žlica senfa
Celer narežite na duge, tanke trake. Sitno narežite peršin i pomijašjte ga sa celerom. Napravite preljev od inćuna, kapara, sitno narezanih krastavaca, vrhnja, senfa, maslinova ulja, vinskog octa. Preljev začinite solji u paprom. Prelijte njime salatu i pustite da se ohladi. Salatu ukrasite kriškama limuna.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pernica 15.10.2012.

    sva bih njegova jela rado probala iako priznam da mi je pomalo traljav, neuredan, ništa ne pere, ni namjernice ni ruke, previše rukama sve to gnječi, mješa itd. ja znam da on to radi smišljeno da bi nama bilo zanimljivije gledati, da bi ispao baš "goli", goli kuhar....inače, sve pohvale na nekim receptima jer su ODLIČNI!!!!!!

  • woolie 22.09.2007.

    iako mi je lik car .. morate znat da nije nis posebno ... lik kao lik je car .. zeka peka .. al kao kuhar nije nis posebno ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare