To je to što me zanima!

Gore od prevare je barem još 10 stvari koje vode do prekida

Do točke s koje nema povratka odvest će vas i laganje bilo o sebi, svojoj ovisnosti ili o spolno-prenosivoj bolesti. Ucjenjivanje i zlostavljanje bilo koje vrste također vodi konačnom "zbogom"
Vidi originalni članak

Preljub će u najmanju ruku poljuljati odnos. Neki će ga preživjeti ukoliko obje strane žele ostati skupa i poraditi na problemu. Neke parove će rastaviti nepovratno. On je ubojica veze jer uključuje izdaju, nepovjerenje, sumnju u sve dosadašnje što ste proživjeli, ali i ono najgore - sumnju u sebe.

Ipak, postoji još problema koji stoje uz bok prevari. Gotovo su jednako snažni (a neki čak i gori) i jednako razaraju odnose. 
Stručnjakinja za veze Samantha Jayne ispričala je za Daily Mail da postoji barem 10 takvih razloga. 

Ovo je 10 razloga koji su gori za odnos od prevare:

  1. Lažno predstavljanje
  2. Zlostavljanje
  3. Laganje
  4. Skrivanje spolno-prenosive bolesti
  5. Pasivno-agresivno ponašanje
  6. Ovisnost
  7. Financijsko kontroliranje partnera
  8. Bullying kućanskim poslovima
  9. Ovisnost o alkoholu/drogama
  10. Korištenje djeteta protiv partnera

  • Pravite li se da ste nešto što niste, to će prije ili poslije izaći van. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada, kaže Jayne dodajući da je to jedan od najčešćih uzroka prekida. 
  • Fizičko ili psihičko zlostavljanje nikad nije u redu. Obično ostaje nepoznato sve dok zlostavljana strana ne dođe do točke pucanja kada o sebi ima katastrofalno mišljenje.
  • Laganje na bilo koji način, pa čak i bijele laži, narušavaju povjerenje.
  • Skrivanje spolno-prenosivih bolesti na površinu izbacuje gomilu nepoznatih podataka, a uglavnom otkriva izdaju.
  • Pokušaj kontrole partnera financijski ili pasivno-agresivnim ponašanjem nikako ne može voditi konstruktivnom i sretnom odnosu. Prije ili kasnije zlostavljana strana će otići. 
  • - Mislite li da ćete moći samo sjediti i koristit partnera kao roba koji će sve raditi za vas u kući, varate se. To neće funkcionirati - objasnila je Jayne. 
  • Ovisnička ponašanja obično su traumatična za vezu, bilo da živite svjesno s tim ili ste to tek otkrili. Mreža laži kojima se ovisnici služe prije ili poslije zakomplicirat će se do mjere da je prekid obično neizbježan. 
  • Korištenje djeteta protiv partnera jedno je od najzločestijih metoda koje partnere udaljavaju do točke na kojoj obično više nema povratka. Djeca su nevina i nemaju veze s vašim odnosom. Tako treba i ostati. 
Idi na 24sata

Komentari 172

  • _Varešak_ 08.06.2016.

    Sva sreća pa nemam ni jednu od tih osobina.

  • Judita👥 03.06.2016.

    2,6,7,9 koma pa sa takvim ne bih ni završila u braku.

  • MOCNA 02.06.2016.

    Marina Radoš o ljubavi : " Ljubav postoji, jebem joj mater, samo ste je vi upropastili pravilima: mora on ovako, mora ona onako, mora izgledati dobro, raditi ovdje ili ondje, biti ovakav ili onakav. Ljubav postoji, ne na način "pa bit će mi lijepo s njim, dobar je", nego na način "umirem za njim, želim mu roditi dvoje djece i šetati pašče koje mi ide na živce!" Ljubav postoji, koliko ste sretni da je pronađete i da se ne uplašite. Ljubav nije financijska ni emotivna sigurnost, ljubav je invaliditet nogu i vokabular potpunog kretena u njegovoj/njezinoj blizini! Ljubav postoji, samo ste je vi ujebali pravilima: "mora bit naš, mora biti iz dobre familije, mora imati viziju, mora znat sa mnom." Ljubav postoji, ona nema godine, nema dopuštenje ili neprihvaćanje, nema ime i prezime, nema nacionalnost, nema zaostalo selo, nema broj seksualnih partnera prije, nema nevinost i iskustvo, nema stomak, nema pločice, nema visinu, nema zanimanje. Ljubav postoji, pričekajte je ! "

Komentiraj...
Vidi sve komentare