To je to što me zanima!

Crvena je moćna boja! Volimo je jer nas podsjeća na strast: Evo kako kombinirati takve komade

Kad Anna Wintour kaže da je nešto hit, onda svijet sluša. To znači da se dizajneri i stilisti pripremaju za novi trend, veselimo se raskoši rumenih tonova u svakodnevici, naročito u danima slavlja
Vidi originalni članak

Modna scena okreće novu stranicu, rumeni trendovi stižu u naše ormare. Čast je pripala divnoj crvenoj, koja ostavlja snažan utjecaj na našu psihu i raspoloženje jer je jedna od najizražajnijih boja u spektru. Volimo je instinktivno jer nas podsjeća na ljubav - iako mnogi tvrde da su im valentinovska srčeka kičasta, ipak se mnogi od nas vesele kad nam netko pokloni tako nešto. Zanimljiva je i jedna znanstvena činjenica - bebe prvo vide crvenu, a onda ostale boje spektra. Ovih dana u svakom slučaju s njom - ne možemo pretjerati.

Osim toga, kad idemo na neko posebno događanje, biramo crvenu kako bismo bili u centru pažnje, a poznate su i njezine zavodničke 'sposobnosti'. Pošto će biti trend, pitali smo naše modne znalce kako je nositi i kombinirati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Crvena boja je specifična, treba jako paziti kad je odjenuti, za koju prigodu i kakav kroj haljine odabrati - priča Ivica Skoko.

- Dobro funkcionira kad su pletiva u pitanju, kao vesta ili šal, a posebnu notu kombinaciji dat će crvena kapa, boja je odlična u detaljima, akcentima. Od tonova ću izdvojiti bordo, predlažem je na kaputu, bit će to poseban, no opet elegantan element vašeg stila - Predlaže da ako idemo u potragu za savršenom crvenom haljinom, treba znati da ona mora biti krojena idealno po tijelu, odnosno dobro padati, jer ističe sve.

NAGLASAK NA STRUK Remen kao ključni detalja stila: Široki je super na sakoe, a nešto tanji uz košulje i haljine

- Tekstil je bitan, predlažem bez šljokica ili ukrasa, kako sve ne bi bilo pretjerano - tumači dizajner te naglašava kako je boja sama po sebi snažna. Dakle, razmislimo o čistom dizajnu, bez pretjerivanja. Da se malo inspiriramo, Skoko predlaže pogledati modne revije kuće Valentino, koja je kroz dekade postala poznata upravo po crvenoj. Tu ćemo vidjeti savršeni kroj i konstrukciju, ističe naš dizajner.

Stilistica Ivana Pavić smatra da je crvena najbolja u varijanti s ne-bojama, odnosno bijelom i crnom.

WOW EFEKT Zlatna je kraljica večeri: Odlična u 5 blistavih stilskih elemenata

- Osim tih, predlažem i neutralne, klasične poput tamnije plave, kako bi dojam bio izbalansiran. U ovom jesenskom periodu divan je spoj crvene i sitno kariranog uzorka. Za one dame koje su romantičnije - odlično je nijansiranje u istom spektru, tako primjerice spoj crvene i blijedo ružičaste zna izgledati jako efektno, ali istovremeno i nježno - ističe stilistica.

- Ako pak niste obožavateljica crvene kada je riječ o odjevnim komadima, birajte modne dodatke kao što su torbe, cipele ili naočale, a može i predivan ruž - naglasila je Pavić.

Jarko crvene haljine su super, ali treba imati samopouzdanja da se tako nešto nosi. I dizajner Zoran Aragović, vlasnik brenda Bite My Style, zna sve prednosti crvene.

- Upečatljiva je i intenzivna, pa svakako treba paziti kako je kombiniramo s ostalim bojama, odnosno koji odjevni predmet nosimo u toj vatrenoj i strastvenoj boji. Moj savjet je ako i niste veliki ljubitelj te boje, da probate dobar crveni sako ili klasičnu haljinu te upotpunite detaljima neutralnih tonova. S druge strane, možete upravo crvenu izabrati na cipelama i torbi te tako oplemeniti crni ili neutralni styling - naglasio je Aragović te podsjetio kako je to ujedno blagdanska boja.

ČISTA ROMANTIKA Cvijeće kao motiv: Divan uzorak koji se mijenjao kroz stoljeća

- Ljubitelj sam te boje te je često koristim u dizajnu. Obožavam je u detaljima ili kao čitav odjevni predmet - naglasio je Aragović.

Njegova kolegica Kristina Burja, vlasnica brenda Krie Design također cijeni snažne tonove ove čarobne boje. Naime, predlaže je u svakoj kolekciji, kao elegantna odijela ili haljine.

- Crvena boja je odvažna te 'živa' i zato je bila i ostala bezvremenski favorit među ženama. Simbol je strasti, moći i samopouzdanja te zauzima posebno mjesto u mojim kolekcijama. Definitivno privlači pažnju i kada žena odluči nositi crveno, to je iz razloga jer želi poručiti da je samosvjesna, želi biti primijećena i saslušana. Odlično pristaje svim tonovima kože, što je čini bezvremenskom te je smješta iznad modnih trendova - zaključuje Burja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 01.01.2024.

    Top

  • nedam se 01.01.2024.

    Moja boja.

  • KRALJICA_ 01.01.2024.

    Crvena , je boja strasti , ljubavi , radosti , energije , snage . ;.)

Komentiraj...
Vidi sve komentare