To je to što me zanima!

Gozba od povrća, preljeva i začina u novoj kuharici

Nova kuharica 24sata prodaje se na svim kioscima po cijeni od 29,90 kuna, a obiluje raskošnim ilustracijama i maštovitim receptima
Vidi originalni članak
SALATA OD PILETINE, POVRĆA I ORAHA
SASTOJCI:400 g pilećeg filea, 250 g mrkve, 150 g celerova korijena, 100 g oraha (očišćenih), 2 limuna, vlasac, sol, papar, 4 velike žlice kiselog vrhnja, naribana limunova korica, velika žlica ulja
PRIPREMA:Mrkvu i celerov korijen ogulite i operite pa ih narežite na trake. Narezano povrće istresite u posudu. Posolite, zalijte s dovoljno vode da pokrije povrće pa dodajte limunov sok. Pustite da voda zakuha, maknite posudu s vatre, ocijedite povrće. Pileći file narežite na komade koje ispržite na vrućem ulju. Ostavite da se meso ohladi. U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje s naribanom limunovom koricom i uljem. Posolite i popaprite. U velikoj zdjeli pomiješajte piletinu s orasima, mrkvom i celerom. Salatu raspodijelite na tanjure, prelijte mješavinom od kiselog vrhnja pa pospite nasjeckanim vlascem.

MEDITERANSKI TUNJ, SIR I MASLINE
SASTOJCI: 300 g tunjevine (iz konzerve)150 g sira Grabancijaša, 60 g maslina, 200 g minirajčica, 60 g kapara, sol, papar, limun, 2 žlice maslinova ulja
PRIPREMA:Tunjevinu i kapare ostavite da se ocijede od ulja ili vode u kojoj se nalaze. Maslinama izvadite koštice pa ih sitno narežite. Rajčice i grabancijaš narežite na ploške. U velikoj zdjeli pomiješajte sastojke, posolite i paprite, dodajte nasjeckani origano i bosiljak, maslinovo ulje i limunov sok. Dobro promiješajte i dosolite prema ukusu. Salata se može poslužiti s klicama lucerne i začinima po želji.


DIMLJENI LOSOS S MOZZARELLOM
SASTOJCI: 200 g dimljenog lososa, 4 ploške celerova korijena, vezica rotkvica, 150 g mozzarelle, 2 jaja, crvena paprika,3 velike žlice ulja, 60 ml balsamico-octa, Češanj bijelog luka, Bosiljak, origano
PRIPREMA:Jaja dobro skuhajte u vrućoj vodi tako da budu tvrda. Oljuštite ih i ohladite u vodi. Narežite na ploške dimljeni losos, rotkvicu, celerov korijen, papriku i mozzarellu. Narezane sastojke istresite u veliku staklenu zdjelu. U zdjelici pomiješajte ulje s octom. Dodajte nasjeckani bijeli luk i usitnjeni bosiljak te origano. Posolite i paprite pa sve zajedno dobro promiješajte. Za to upotrijebite malu žičanu metlicu. Preljevom prelijte salatu pa sastojke dobro promiješajte. Razdijelite salatu na tanjure pa je ukrasite tvrdo kuhanim jajima, sjeckanim peršinom, maslinama ili feferonima te začinima po želji. Poslužite uz tost prepečen na maslacu.

SALATA OD CRVENOG KUPUSA I GORGONZOLE
SASTOJCI: 400 g crvenoga kupusa, 2 velike kruške, 150 g gorgonzole, 2 češnja bijelog luka, sol, papar, kumin, ulje, jabučni ocat, peršinovo lišće, začini po želji
PRIPREMA:Crveni kupus sitno naribajte. Kruške operite, ogulite, očistite i raspolovite te izrežite tvrdu sredinu sa sjemenkama. Narežite kruške na kocke. U veliku zdjelu istresite kupus i kruške, dodajte smrvljenu gorgonzolu, jabučni ocat i maslinovo ili biljno ulje (po želji). Posolite i paprite. Pomiješajte s nasjeckanim peršinovim lišćem, bijelim lukom i kuminom te dodajte začine po želji. Ohladite u hladnjaku. 
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare