To je to što me zanima!

Greška u njezi kože koja vas može postarati i kako je izbjeći

Prečesto i pregrubo ribanje može iritirati vašu kožu, a to ubrzava starenje kože. Nježno pranje pomaže u uklanjanju onečišćenja, šminke i drugih tvari bez iritacije kože, kažu stručnjaci
Vidi originalni članak

Stručnjaci su analizirali 100 najgledanijih vodiča za ljepotu na TikToku kako bi pronašli pogreške u svakodnevnoj rutini mnogih tzv. influencera. Otkrili su da čak 60 posto njih radi istu pogrešku zbog koje im koža brže stari. Kažu kako se radi o propustu koji najčešće rade početnici. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Greška je preoštro nanošenje krema i ulja na kožu, jer prejako trljanje lica zapravo može potaknuti oticanje i nastanak bora tijekom vremena - tvrde stručnjaci Fresha, tvrtke koja se bavi međunarodnim wellness tržištem.

I Američka akademija za dermatologiju (AAD) savjetuje ljudima da nježno očiste kožu, i to dva puta dnevno kako bi dulje izgledali mlađe.

Koža je ogledalo zdravlja Šećer, vino, mlijeko ili gluten - lice otkriva što vam smeta

- Prečesto i pregrubo ribanje može iritirati vašu kožu, a to ubrzava starenje kože. Nježno pranje pomaže u uklanjanju onečišćenja, šminke i drugih tvari bez iritacije kože - napominju.

Naglasili su kako mnogi ljudi najčešće zaboravljaju koristiti tonik za lice.

- Tonik je ključan za vraćanje prirodnog pH vašoj koži i pripremu za upijanje krema. To se posebno odnosi na hidratantnu kremu koja zadržavanjem vode daje koži mlađi izgled - savjetovali su, a prenosi Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare