To je to što me zanima!

Grožđice pomažu popravljanju loše krvne slike tokom zime

Grožđice su bogate kalijem, koji je važan u regulaciji krvnog tlaka, a bogatstvo vlaknima čini ih zasitnijima od mnogih zalogaja. Dobre su u borbi protiv anemije
Vidi originalni članak

Popularne grickalice kao što su keksi, čips i čokolade trebale bi se zamijeniti grožđicama i drugim suhim voćem jer osim što se izbjegava prekomjerno konzumiranje šećera, također se smanjuje rizik od bolesti srca, pokazalo je istraživanje Metabolic and Atherosclerosis Research Centra u Louisvilleu. Grožđice su bogate kalijem, koji je važan u regulaciji krvnog tlaka, a bogatstvo vlaknima čini ih zasitnijima od mnogih drugih zalogaja. One su također značajan izvor antioksidansa koji ometaju apsorpciju kolesterola i pomažu u borbi protiv bolesti. Prvenstveno su dobre u borbi protiv anemija, a kako su visokoenergetski zalogaj zimi pomažu da se borite i s lošom krvnom slikom.

Crne grožđice protiv astme

Crne grožđice sadrži prirodne kemikalije koje olakšavaju disanje kod nekih tipova astme. Bogate su proantocijanidom koji djeluje kao imunološki sustav i smanjuje upale.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • alanford007 06.01.2011.

    dobro je znati

Komentiraj...
Vidi sve komentare