To je to što me zanima!

Helmut Lang radi umjetnička djela nastala od ostataka odjeće i torbi Saint Laurent

Kreativni direktor prestižne francuske kuće Saint Laurent, Anthony Vaccarello, najavio je da će Langu ustupiti ostatke odjeće i modnih dodataka slavnom dizajneru i umjetniku Helmutu Langu
Vidi originalni članak

Kreativni direktor Saint Laurenta Anthony Vaccarello najavio je suradnju s legendarnim dizajnerom i umjetnikom Helmutom Langom. Rezultat će biti umjetnička djela napravljena od ostataka, odjeće i modnih dodataka koje će Lang reciklirati te predstaviti kao instalacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Veličanstveni život Karla Lagerfelda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koristeći odbačene restlove, odjevne predmete i dodatke iz starih kolekcija, ovaj rad simulira Langovu vlastitu arhivu.

MODNA LEGENDA Izložba Modni manifest o Coco Chanel najopsežnija je do sad

Naime, nakon što je 2004. napustio brend koji nosi njegovo ime, Lang je i vlastite kreacije reciklirao u umjetnička djela. 

- Rad Helmuta Langa fascinira me godinama. Za moju generaciju on je vrhunski dizajner devedesetih - komentirao je Vaccarello, a piše Hypebeast.

STYLISH METALI Givenchy lokoti: Modni dodaci s naglaskom na glamurozne lance

Projekt "Helmut Lang x Anthony Vaccarello za Saint Laurent Rive Droite" bit će predstavljen kao izložba u Parizu, a sva umjetnička djela bit će na prodaju.

Austrijanac Helmut Lang poznat je po minimalističkom i dekonstrukcijskom stilskom izričaju, a njegov je brend bio najpoznatiji tijekom osamdesetih i devedesetih.

JER HIDRATACIJA JE VAŽNA Voda je u trendu: Torbice za flašicu vode postaju chic detalj

U dizajnerskom smislu, Langa su obožavali ljubitelji crne i bijele, odijela te inovativnog trapera i tehnološki naprednog tekstila.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare