To je to što me zanima!

Hetero žena i gay muškarac su prirodni i najbolji saveznici

Oni su prirodni saveznici i njihovo prijateljstvo je najbolje moguće koje može postojati jer su seksualna privlačnost i natjecateljski motivi u potpunosti odsutni
Vidi originalni članak

Veza karakterizirana potpunim izostankom seksualne privlačnosti, natjecanja i obmane je najbolja moguća koja može postojati, tvrde psiholozi sa Sveučilišta Texas Christian, čija je studija objavljena u časopisu Evolutionary Psychology. Prijateljstvo između hetero žene i gay muškarca predstavlja najprirodniji, obostrano koristan i najviše jednak odnos s mnoštvom dobrobiti za oboje, otkriva istraživanje.

- Pošto je odnos hetero žena s hetero muškarcima i drugim hetero ženama obično "umrljan" obmanjujućim motivima povezanim sa seksom ili međusobnim natjecanjem, ona će informacije i savjete gay muškarca smatrati vjerodostojnijim nego od hetero muškaraca ili žena - objasnio je autor studije Eric Russel. 

Također, situacija je ista i kod gay muškaraca. I između njih postoji seksualni interes te natjecateljski motivi koji su u odnosima s hetero ženama potpuno odsutni, dodao je Russel.  

U televizijskom svijetu već smo gledali nekoliko takvih vrlo uspješnih prijateljstava poput Carrie i Stanforda te Charlotte i Anthonyja u "Seks i gradu", kao i Willa i Grace te Karen i Jacka. 

Anatomija prijateljstava u 30-ima: Strožiji kriteriji i izgovori

Idi na 24sata

Komentari 69

  • jozikaca 06.01.2014.

    Pa ima istine u ovome. Kad skontas malo bolje, cure se uvijek nekako usporedjuju s prijateljicama, uvijek bude neke rasprave sto se toga tice ili nekih sitnih svadja oko momaka, a sa gay muskarcima nema takvih problema. Htjela bih imati gay frenda

  • ecolozzi 04.01.2014.

    Kad su si međusobno sexualno neinteresantni i vjerovatno zato mogu super funkcionirati jer nema zeza.Ali j...š ti takav sustav.

  • vidum 04.01.2014.

    I kao saveznici, opća opasnost za heteroseksualnog muškarca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare